Ukrayna tarafından yakalanan Çinli askerler konuşuyor

kunteper

Global Mod
Global Mod
Tiktok reklamı, daha iyi bir iş umutları ve Moskova aldatmacaları. Kiev tarafından ele geçirilen iki Çin vatandaşı, Rus Ordusu safları arasında deneyimlerini ayrıntılı olarak anlattıMoskova tarafından yabancı işe alım hakkında sorular sormak ve Çin'in çatışmada belirsiz konumlandırılması. İkisi birden Pekin'den herhangi bir görev almadan askere alındıklarını söyledilerBu arada, çatışmadaki rolü hakkında “sömürülmeden” kaçınmaya çağırdı ve tarafsızlığını iddia etti.

“Bunun bir iş olduğunu düşündüm. Kendimi savaşta buldum“33 yaşındaki Wang Guangjun, dün Ukrayna hükümeti tarafından düzenlenen Kiev'deki basın toplantısında deneyimini anlattı. Onunla birlikte, 26 yaşındaki Zhang Renbo, Ukrayna'da Rusya için savaşırken esir alınan diğer Çin vatandaşı, her ikisi de ilk kez ele geçirildikten sonra kamuya açıklandı ve gönüllü, çevrimiçi işe alındıklarını ilan etti.

Wang şunu açıkladı, Çin'deki işini kaybettikten sonra, Tiktok'ta ayda 200.000 ila 250.000 ruble arasında maaş vaat eden bir duyuru gördü Rus Ordusu'na katılanlar için (yaklaşık 2.000-3.000 Euro). “Bana yolculuğu ödeyeceklerini ve tüm belgeleri çözeceklerini söylediler. Çin'de askeri bir insan olmak prestijli olarak kabul edilir, bu yüzden kabul ettim“Dedi. Ama varışta gerçek çok farklıydı:” Telefonumu ve kredi kartımı kaldırdılar. Daha fazla paramın kontrolünü kontrol etmedim. ”

Zhang onun olduğunu söyledi İnşaatta çalışma fikriyle geçen Aralık ayında Rusya'ya varmak. Bunun yerine kayıt olmayı bitirdi. “Çin'de bir itfaiyeciydim. Zengin bir aileden geliyorum. Savaşta kalmayı beklemiyordum” dedi. Her ikisi de Çin'de menşe şehrini ortaya çıkarmadı. Wang, ön tarafta sadece üç gün sonra yakalandığını söyledi. Tanıklığına göre, bir Rus saldırısı sırasında bir siperdeyken, onu sersemleten bir gaza maruz kaldı. “Bilgi kaybediyordum … Sonra birisinin yakayı kaptığını ve beni açık havadan çıkardığını hissettim” dedi. Ukraynalı bir askerdi. O zamandan beri açıkladı “Ukraynalılar her zaman korudu ve tedavi ettiler“.

İkisi, komuta edilen birime atandıklarını söyledi Dilsel engel göz önüne alındığında, jestlere emir öğrenen Rus subayları. Wang'a göre, eğitim alanı “katı bir şekilde denetlendi” ve kaçışı imkansız hale getirdi. Rus saflarında Gana, Irak ve Orta Asya'dan savaşçılar olduğunu söyledi. Zhang, yakalama anına kadar Ukraynalı askerleri hiç görmediğini bildirdi.

“Yasadağlarıma bu savaşa katılmamalarını söylemek istiyorum – Wang'ın çekiciliği – bize söyledikleri her şey bir yalandı. Rusya'nın çok güçlü ve Ukrayna'nın çok zayıf olduğunu düşündük. Bunun yerine tam tersi. Savaşlara katılmamak daha iyi. “Zhang ekledi:” Kavga etmek istemedim. Sadece kazanmak istedim. Şimdi cezalandırılabileceğimi bilsem bile eve gitmek istiyorum. ”

Ukrayna cumhurbaşkanı Volodymyr Zelensky, önceki günlerde Rusya tarafından Ukrayna'da savaşmak için kayıtlı olan “155 Çin vatandaşının kesin verilerine” sahip olduklarından bahsetmişti. CNN, birçoğu 2024 tarihli isimlerini ve sözleşmelerini içeren Ukrayna güvenlik ajanslarının bir belgesini incelediğini bildirdi.

Son birkaç saat içinde Pekin, Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Lin Jian, Zelensky'nin “sömürü” idan kaçınmaya ve tarafsızlığını iddia etmeye davet eden sözlerine geri döndü. Çin diplomasisinin “ilgili taraflara” ele alındığı “davet”, “Çin'in nesnel ve tarafsız konumunun doğru bir vizyonuna sahip olmak ve davanın sömürülmesinden ve çerçevelerinden kaçınmaktır. “Çin yetkilileri – Lin eklendi – bilgi ve koşulları kontrol ediyor”. Kiev tarafından yakalanan vatandaşlardan bahsetmişken Lin, Pekin'in “çok açık” konusundaki konumunun konumunu hatırlattı. Sözcü, “Çok sayıda uyarı başlattık ve güçlendirilmiş çatışma alanlarından uzak durmayı istedik” ve “her iki taraftaki askeri operasyonlara katılmaktan kaçınmayı” istedik “dedi.

Bu arada Wang ve Zhang, anavatanına dönmelerine izin veren bir mahkum değişimi umuyorlar. “Cezalandırılabileceğimi biliyorum – dedi Zhang – ama sadece ailemi tekrar görmek istiyorum”. Wang, “Gerçek savaş filmlere kıyasla tamamen başka bir şey. Geldiğim için pişmanım. Sahip olduğum tek arzum ailemden özür dilemek ve eve gitmek”.

Ayrıca oku