Sorun Sende Değil Bende! Aşk Bağlarındaki Asıl Sorunun Kendilerinde Olduğunu İtiraf Eden 17 Kişi

Bakec

Member
İnsan her şeyi yaşadıkça, deneyimledikçe öğrenir diye boşuna demiyoruz… Aşk bağlantılarında daima tökezleyen kimi internet kullanıcıları, sorunun kaynağının kendileri olduğunu fark etmişler. ‘Sorun sende değil bende’ kelamının hakkını sonuna kadar veren bu bireylerin itiraflarını derledik, buyurun!
👇

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/mayaogolini/…

1. “Karşımdaki beşere hudut çizmediğimi, o kişinin de ben artık pes edene kadar beni zorlamaya devam ettiğini fark ettim.”

2. “Aramızda epeyce yaş farkı olmamasına karşın olgunluk konusunda farklı seviyelerdeydik. Ben birinci kız arkadaşımdan ayrılmanın acısını çekerken onu bir ilaç üzere kullanmıştım.”

“Şimdi dönüp bakınca keşke hiç yapmasaydım ve yalnızca arkadaş kalsaydık diyorum. Bunları hak eden bir insan değildi, ben de bedel verdiğim bir arkadaşlığı kaybettim. Arkadaşlıklar benim için fazlaca değerli. yıllardir ruhsal dayanak alıyorum ve kendimle ilgili kıymetli gerçeklerin farkına vardım.”

3. “Hali vakti yerinde bir ailenin tek çocuğuyum, benim üzere bir aileden gelen birisiyle ilgim oldu ve kendisi beni epey şımarttı. Yalnızca maddi olarak değil dikkatli ve niyetli bir insandı.”

“Benim için alışveriş poşetlerini bile taşırdı. O ilgimden daha sonra ömrüme giren kimselerle sağlıklı bir birliktelik yaşayamadım. Bunun sebebi ise her şeyi karşı taraftan beklemek…”

4. “Ne bir hobim, ne de ilgi alanımın olmadığını fark ettiğim an. Yalnızca onu düşünüyordum ve kendi başıma vakit geçirmeyi bilmiyordum.”

5. “Eski sevgilim kendisine güvenmediğimi düşündüğü için tam önümde gözyaşlarına boğulmuştu. Kendi depresyon ve anksiyetem niçiniyle ona hiç açılmamış, tam olarak güvenememiştim.”

“Sevdiğim insanı bu biçimde görür görmez sorunun bende olduğunu anladım ve bağlantımı düzeltmek için terapiye gitmeye başladım. İki sene geçti, hala birlikte ve memnunuz.’

6. “Partnerimi tatmin etmek için kendimi feda ettim, değiştirdim. Daha fazla rol yapamayacağımı anladığımda her şey benim yüzümde patladı.”

7. “İlişkilerim ne vakit hoş gitse huzuru bozduğumu ve hengame çıkardığımı fark ettim. Daima hengamelerin olduğu bir ortamda büyüdüm.”

“yeniden tıpkı biçimde yaşamak istemiyorum, tek istediğim huzur.”

8. “Epey gelgitli bir ilgim vardı, ayrıldıktan yıllar daha sonra yine bir ortaya gelmiştik. bu biçimde duygusal manada olgunlaşmadığımı anlamıştım; karşımdakini dinlemem gerektiğini bile bilmiyordum.”

“İkimiz de düzgünce tartışmayı bilmiyorduk. İçimize dönüp olduğumuz durumu oldukça irdeledik ve artık en yakın arkadaşlarımdan birisi oldu.”

9. “Kendime yapılmasından nefret ettiğim davranışları karşı tarafa yaptığımı fark ettiğim an…”

10. “İlişki sırasında canımı sıkan şeyleri içimde tutmuştum. Çizeceğim en ufak sonda benimle ayrılmasından çekiniyordum. bu biçimde ufak şeyler vakit içinde büyüyerek kocaman bir patlamaya niye oldu.

“İlişkimizi bu biçimde yürüttüğüm için pişmanlık duyuyorum. Âlâ yürekli bir insandı ve daha güzellerini hak ediyordu.”

11. “Sürekli duygusal olarak yaralı insanları etrafıma alıp onları düzeltmeye çalıştığımı fark ettim. İster sevgili, ister arkadaş olarak olsun daima insanların terapisti üzere davranıyordum.”

“En sonunda kendime bunu itiraf edebildim. Yalnızca şahsi gelişimi sevip kendimi değiştirmeye çalışıyorum diye başka insanları da tıpkı kefeye koyabileceğim manasına gelmiyor. Bu gerçeği öğrendikten daha sonra duygusal olarak sağlıklı insanları kendime çekmeye başladım. Unutmayın, yalnızca kendinizi düzeltebilirsiniz.”

12. “Erkek arkadaşım hislerini açan bir insan değildi lakin bir gün bana ileti atıp memnun olmadığını söylemiş olduğinde onu o denli hissettiren kişinin ben olduğunu anladım.”

13. “Geçen yılki alakamı mahveden insanın aslında ben olduğumu fark ettim. Çok fazla arkadaşım olmadığı için insanlara karşı yüksek beklentilere giriyorum.

“Tüm vaktimi tek bir beşerle geçirdiğim için planlarımız değişirse yahut meşgul olduğunu öğrenirsem önemli manada hayal kırıklığına uğruyordum.”

14. “niçin keyifli olmadığımı anlamak için geçmişe döndüğümde asıl sorunun eski sevgilimin yaptıkları değil de benim depresyonum olduğunu anladım.”

“Tabii asıl sorunu anladığımda bu mevzuya yöneldim. Daima yanımda olduğu için kendimi şanslı hissediyorum. Nitekim benim saçmalıklarımla uğraşabildiği için epey kuvvetli bir insan.”

15. “Çok gururluyum ve kusur yapmayı sevmiyorum. Eski sevgililerimin bana kaba davranmalarına müsaade verdiğimi ve kendimi savunmadığımı fark etmek olağan ki hoşuma gitmedi.”

“Ufak tefek şeylere hala fazla reaksiyon veriyorum, üzerinde çalışmam gereken hayli meselem var.”

16. “Ayrıldığım her erkekten tıpkı cümleleri duyduğum vakit sorunun bende olduğunu anladım.”

17. “Üniversiteye yeni başladığımda ‘mükemmel’ denilecek bir adamla tanışmıştım. Okulunu bitirmişti, âlâ bir mesleği ve kendi meskeni vardı.”

“Aramızdaki olgunluk farkını gorememiştim, şayet bir süre daha birlikte kalsaydık tahminen evlenirdik. Gençliğime veriyorum…”

Sizin paylaşmak istediğiniz bir şey var mı? Buyurun yorumlara!