Bir münasebetiniz var ve siz asla romantik cümleler kuramıyor musunuz? Bu içeriğimiz sizin için! Sevgilinize vakit zaman hoş kelam söylemeniz gerekebilir. Siz buna ne gerek var da diyebilirsiniz lakin karşınızdaki bayan için bu bu biçimde olmayabilir. Bu niçinle dediğiniz hoş kelam yardımıyla karşınızdaki bayanın yüzünde güller açacağını nazaranbilirsiniz. Ya da bir bayanı etkilemeye çalışıyorsanız bunun ortasında iltifat etmek en can alıcı vuruş olacaktır. Şunu da söylemek gerekir; karşınızdaki bayanı etkilemek için hoş kelam söylemek kâfi değil içten, doğal ve özgün olmanız da en kıymetli faktörlerdendir.
52. Denizi mavi gösteren gökyüzüdür ya hani. Beni de keyifli gösteren sensin.
51. Seninle olmak konutumda olmak üzere. Onca kalabalığın içinde yerimi bildiğim tek şeysin.
50. Berbat bir şey olduğunda her neyse ki o var diyorum.
49. Benim yalnızca sana gereksinimim var; sesine, gözlerine, cümlelerine, gülüşüne.
48. Burası benim der üzere girdin kalbime ve ben kalbimi en hoş sende hissettim.
47. Elini tutunca anladım; Dünya ele avuca sığarmış.
46. Sesinden öpüyorum, yüreğime serçeler bırakan sesinden.
Cemal Süreya
45. Mor menekşe boyun eğdi. Gül kızardı hicâbından.
Bugün ben bir hoş gördüm.
44. Beni bu hayata bağlayan her şey senin iki kolunun içinde birikmiş üzere.
43. Benim dünyam ortasında sen varsın diye dönüyor.
42. Şayet küçükken seni tanısaydım bayram şekerimi sana verirdim.
41. Seni seviyorum. Meczup üzere değil, çok aklı başında olarak seviyorum.
“Tesadüf seni önüme çıkarmasaydı, yine birebir biçimde, lakin her şeyden habersiz, yaşayıp gidecektim. Sen bana, dünyada diğer türlü bir hayatın da mevcut olduğunu, benim bir de ruhum bulunduğunu öğrettin. ‘
‘Sabahattin Ali’
40. Kuş tüyü yastıklar beton yer sayılır ellerinin yumuşaklığı karşısında.
39. Göz göze bakışınca, biliyoruz neyi bölüştüğümüzü, konuşmasak da…
Sen nereye, ben oraya,adım adım.İnsan sevdikçe iyileşiyorartık anladım…
Turgut Uyar
38. Gözlerine söyle gülümseyerek baksınlar kalbime zira her gülümsediğinde yeni bir papatya açar kalbimin bahçelerinde.
37. Seni sevdiğimi anladığımdan beri hiçlik değişti, yokluk değişti.
Karışıklığım dengeleşti.Günler sana dönüştü.
36. Bin yıl konuşsam seninle, bin yıl karşımda dursan, bin yıl ellerini tutsam bir daha de doyamam sana.
35. Sana baktıkça güzelleştim. Çiçek oldum, çocuk oldum, aşık oldum.
34. Bir biz ikimiz varız hoş öbürleri daima yakışıksız.
Bir gün sabah sabah kapıyı vursam,-Kim o? dersin uykulu sesinle içeriden.Saçların dağınıktır, mahmursundur.Kim bilir ne hoş görünürsün sevgilim.
Turgut Uyar
33. Aç kaldım susuz kaldım, terk etmedi sevdan beni.
Ahmed Arif
32. Gözlerine baktıkça daha fazlaca acıyorum sensiz geçen senelerıma.
31. Seninle içilen şarap helaldir. Sensiz içilen su bile haram.
Sevgili, seninle ben pergel üzereyiz:İki başımız var, bir tek vücudumuz.Ne kadar dönersem döneyim çevrende:Er geç baş başa verecek değil miyiz?
Ömer Hayyam
30. Kalbimde doğan, beynimde şekillenen ve dudaklarında hayat bulduğum sözümsün.
29. Dünyanın en hoş ritmi; senin o hoş çarpan kalbidir.
28. Ben senin, yüreğimde duruşunu sevdim.
Cahit Zarifoğlu
27. Senin bu ellerinde ne var bilmiyorum. Tuttukça güçleniyorum, kalabalık oluyorum.
Turgut Uyar
26. Bir yanım sen, bir yanım ben. Senden yanayım.
Bedri Rahmi Eyüboğlu
25. Gülüşünü görse şairler en hoş şiirlerini çabucak hemen yazmadıklarının farkına varırlardı.
24. Zira o sıralar sana rastlamamıştım daha. daha sonra sen çıktın geldin, ortalığı güzelledin. Beni ben ettin.
Cemal Süreya
23. Güldün; güller açtı penceremin demirlerinde.
Nazım Hikmet Ran
22. Nerede olsam nerede duysam ismini kalbim sıkışıyor.
21. Bakarken kıyamamak mı, yoksa baktıkça doyamamak mıdır aşk?
Özdemir Asaf
20. Vakit sen olmayınca geçmiyor fakat gel gör ki sen olunca da yetmiyor!
19. Ne hoş şey; senden gayrısını takmamak, tanımamak.
Ahmed Arif
18. Ve apansız, tüm aşk müzikleri senin hakkındaydı.
17. Bizimkisi bir aşk kıssası değildi. Aşktı bizimkisi, gerisi öyküydü.
Can Yücel
16. Seni sevdim. Artık tek mümkünüm sensin.
Gültekin Akın
15. Tek yapmak istediğim günlerimi seninle geçirmek ve seninle gülmek.
14. Gülüşüne yağmur damlası çarpsa, şiir olur. Bunu bir ben bilirim, bir de gökyüzü.
İsmet Özel
13. Keşke saati geri alabilseydim. Seni daha erken bulur ve daha uzun mühlet severdim.
12. Dün görüşemedik. İki yüzyıl görüşememişiz üzere geldi. Ve üç yüzyıllık goresim geldi seni.
Cemal Süreya
11. Seninle tanışana kadar birinin her şeyini sevmenin mümkün olduğunu bilmiyordum.
10. Ben seni; Bahara aldanmış erik ağacı kadar utangaç da severim, haberin olsun.
Cemal Süreya
9. Gel birlikte alalım nefesimizi sevdiğim. Sensiz boğazımdan geçmiyor.
Ahmed Arif
8. En epeyce güzelimize giden insan kendimize benzettiğimiz insandır.
Moliere
7. O denli hoş bakma bana; Allah yarattı demem severim.
6. Sana her vakit söylüyorum. Senin yüzünde gülmek var. Gülünce. Bir ömür ordusu çıkıyor aydınlığa.
Edip Cansever
5. Sert rüzgârlar karanlık geceleri severmiş ya, tıpkı ben seni o denli seviyorum.
Cemal Süreya
4. Küçük bir çocuğun yokuş aşağı koşması üzere seni düşünmek… Biraz heyecan, biraz da düşecekmiş korkusu…
Cemal Süreya
3.
2. Öylesine hoş seviyorum ki seni, Öylesine saf, öylesine derin ve “ öylesine” değil.
Özdemir Asaf
1. O denli içten ki yüreğimin en derinindeki yerin; çıkarı yok, çıkası yok, çıkarasım yok…
Can Yücel
52. Denizi mavi gösteren gökyüzüdür ya hani. Beni de keyifli gösteren sensin.
51. Seninle olmak konutumda olmak üzere. Onca kalabalığın içinde yerimi bildiğim tek şeysin.
50. Berbat bir şey olduğunda her neyse ki o var diyorum.
49. Benim yalnızca sana gereksinimim var; sesine, gözlerine, cümlelerine, gülüşüne.
48. Burası benim der üzere girdin kalbime ve ben kalbimi en hoş sende hissettim.
47. Elini tutunca anladım; Dünya ele avuca sığarmış.
46. Sesinden öpüyorum, yüreğime serçeler bırakan sesinden.
Cemal Süreya
45. Mor menekşe boyun eğdi. Gül kızardı hicâbından.
Bugün ben bir hoş gördüm.
44. Beni bu hayata bağlayan her şey senin iki kolunun içinde birikmiş üzere.
43. Benim dünyam ortasında sen varsın diye dönüyor.
42. Şayet küçükken seni tanısaydım bayram şekerimi sana verirdim.
41. Seni seviyorum. Meczup üzere değil, çok aklı başında olarak seviyorum.
“Tesadüf seni önüme çıkarmasaydı, yine birebir biçimde, lakin her şeyden habersiz, yaşayıp gidecektim. Sen bana, dünyada diğer türlü bir hayatın da mevcut olduğunu, benim bir de ruhum bulunduğunu öğrettin. ‘
‘Sabahattin Ali’
40. Kuş tüyü yastıklar beton yer sayılır ellerinin yumuşaklığı karşısında.
39. Göz göze bakışınca, biliyoruz neyi bölüştüğümüzü, konuşmasak da…
Sen nereye, ben oraya,adım adım.İnsan sevdikçe iyileşiyorartık anladım…
Turgut Uyar
38. Gözlerine söyle gülümseyerek baksınlar kalbime zira her gülümsediğinde yeni bir papatya açar kalbimin bahçelerinde.
37. Seni sevdiğimi anladığımdan beri hiçlik değişti, yokluk değişti.
Karışıklığım dengeleşti.Günler sana dönüştü.
36. Bin yıl konuşsam seninle, bin yıl karşımda dursan, bin yıl ellerini tutsam bir daha de doyamam sana.
35. Sana baktıkça güzelleştim. Çiçek oldum, çocuk oldum, aşık oldum.
34. Bir biz ikimiz varız hoş öbürleri daima yakışıksız.
Bir gün sabah sabah kapıyı vursam,-Kim o? dersin uykulu sesinle içeriden.Saçların dağınıktır, mahmursundur.Kim bilir ne hoş görünürsün sevgilim.
Turgut Uyar
33. Aç kaldım susuz kaldım, terk etmedi sevdan beni.
Ahmed Arif
32. Gözlerine baktıkça daha fazlaca acıyorum sensiz geçen senelerıma.
31. Seninle içilen şarap helaldir. Sensiz içilen su bile haram.
Sevgili, seninle ben pergel üzereyiz:İki başımız var, bir tek vücudumuz.Ne kadar dönersem döneyim çevrende:Er geç baş başa verecek değil miyiz?
Ömer Hayyam
30. Kalbimde doğan, beynimde şekillenen ve dudaklarında hayat bulduğum sözümsün.
29. Dünyanın en hoş ritmi; senin o hoş çarpan kalbidir.
28. Ben senin, yüreğimde duruşunu sevdim.
Cahit Zarifoğlu
27. Senin bu ellerinde ne var bilmiyorum. Tuttukça güçleniyorum, kalabalık oluyorum.
Turgut Uyar
26. Bir yanım sen, bir yanım ben. Senden yanayım.
Bedri Rahmi Eyüboğlu
25. Gülüşünü görse şairler en hoş şiirlerini çabucak hemen yazmadıklarının farkına varırlardı.
24. Zira o sıralar sana rastlamamıştım daha. daha sonra sen çıktın geldin, ortalığı güzelledin. Beni ben ettin.
Cemal Süreya
23. Güldün; güller açtı penceremin demirlerinde.
Nazım Hikmet Ran
22. Nerede olsam nerede duysam ismini kalbim sıkışıyor.
21. Bakarken kıyamamak mı, yoksa baktıkça doyamamak mıdır aşk?
Özdemir Asaf
20. Vakit sen olmayınca geçmiyor fakat gel gör ki sen olunca da yetmiyor!
19. Ne hoş şey; senden gayrısını takmamak, tanımamak.
Ahmed Arif
18. Ve apansız, tüm aşk müzikleri senin hakkındaydı.
17. Bizimkisi bir aşk kıssası değildi. Aşktı bizimkisi, gerisi öyküydü.
Can Yücel
16. Seni sevdim. Artık tek mümkünüm sensin.
Gültekin Akın
15. Tek yapmak istediğim günlerimi seninle geçirmek ve seninle gülmek.
14. Gülüşüne yağmur damlası çarpsa, şiir olur. Bunu bir ben bilirim, bir de gökyüzü.
İsmet Özel
13. Keşke saati geri alabilseydim. Seni daha erken bulur ve daha uzun mühlet severdim.
12. Dün görüşemedik. İki yüzyıl görüşememişiz üzere geldi. Ve üç yüzyıllık goresim geldi seni.
Cemal Süreya
11. Seninle tanışana kadar birinin her şeyini sevmenin mümkün olduğunu bilmiyordum.
10. Ben seni; Bahara aldanmış erik ağacı kadar utangaç da severim, haberin olsun.
Cemal Süreya
9. Gel birlikte alalım nefesimizi sevdiğim. Sensiz boğazımdan geçmiyor.
Ahmed Arif
8. En epeyce güzelimize giden insan kendimize benzettiğimiz insandır.
Moliere
7. O denli hoş bakma bana; Allah yarattı demem severim.
6. Sana her vakit söylüyorum. Senin yüzünde gülmek var. Gülünce. Bir ömür ordusu çıkıyor aydınlığa.
Edip Cansever
5. Sert rüzgârlar karanlık geceleri severmiş ya, tıpkı ben seni o denli seviyorum.
Cemal Süreya
4. Küçük bir çocuğun yokuş aşağı koşması üzere seni düşünmek… Biraz heyecan, biraz da düşecekmiş korkusu…
Cemal Süreya
3.
2. Öylesine hoş seviyorum ki seni, Öylesine saf, öylesine derin ve “ öylesine” değil.
Özdemir Asaf
1. O denli içten ki yüreğimin en derinindeki yerin; çıkarı yok, çıkası yok, çıkarasım yok…
Can Yücel