Erkek Olmanın Akla Hayale Gelmeyecek Zorluklarını Teker Teker İtiraf Ederken Hepimizi Aydınlatan 15 Kişi

Bakec

Member
‘Erkekler ağlamaz’ üzere kelamlar dünyanın dört bir yanında bu kadar yaygınken adamların her gün yüzleştiği önemli meselelerden birçoğumuz haberdar değiliz. İnternette kimi erkek kullanıcılar, yaşadıkları hiç bilinmeyen zorluklardan bahsederek herkesi aydınlatmışlar. Bir göz atın…
👇

Kaynak: https://www.reddit.com/r/AskReddit/co…

1. “adamların yaşadığı hane içi şiddet asla lakin asla ciddiye alınmıyor. Eski eşimden şiddet gördüğüm vakit gözlerim mosmor biçimde işe gitmek zorunda kalmıştım.”

“Polisleri bile şiddet gördüğüme inandıramadım.”

2. “Çoğu bayan sizinle açık bağlantı kurmak istediklerini söylese de dürüst bir biçimde sıkıntılarınızı açtığınız konuşmalarda hatalı bir daha siz çıkıyorsunuz.”

3. “Ne vakit bir bara gitseniz sarhoş tipler tartışma başlatıp sizinle arbede etmeye çalışıyor. Eşime bunu anlattığımda bana inanmadı, erkek dostlarım ise fazlaca düzgün biliyor.”

4. “İnsanlar sizin hislerinizi asla düşünmüyor. Üzülseniz de, darılsanız da, önemli panik atak bile geçirseniz ‘Sen erkeksin, halledersin’ deyip geçiyorlar.”

5. “Kızlarımla anneleri olmadan gezdiğim vakit tuhaf bakışlara maruz kalıyorum. Bir defasında yabancı bir bayan çocuklarıma gelip ‘Merhaba tatlı kızlar, bu adamı tanıyor musunuz?’ diye sormuştu…”

6. “Bindiğiniz gemi batınca kız dostunuzı tahtanın üzerine çıkarıp sizin soğuk sularda donmanız gerekebiliyor; durumu özetlemek gerekirse bu biçimde özetleyeyim.”

7. “İnsani olarak bedeliniz büsbütün ekonomik gelirinize bağlanıyor. Ne kadar paranız var ise o kadar kıymetli sayılıyorsunuz.”

8. “Fiziksel özelliklerimi ben seçmedim arkadaşlar, boyumun niye 185 santimetre ve üzeri olmadığını maalesef açıklayamam…”

9. “Kesinlikle askerlik. Birçok ülkede erkek olduğunuz için zarurî askeri vazifeye tabi tutuluyorsunuz. Arkadaş etrafımda çatışma sırasında yaralanan gaziler bile var.”

10. “Boşanma durumunda çocukların velayetini alma ihtimaliniz anneye kıyasla epeyce daha düşük oluyor.”

11. “Çocuk bakımevlerinde çalışmak isteyen bir erkekseniz hiç bulaşmayın derim. Beşerler sizin tuhaf ve sapık olduğunuzu düşünüyorlar.”

12. “Toplumda ekseriyetle adamların tüm bayanların ilgisini kabul edeceğine dair bir algı var, bayanlar size müsaade almadan dokununca reaksiyon almayı beklemiyorlar.”

‘Ancak müsaadesiz olan ve beni rahatsız eden fizikî temas aslında taciz kabul edilmeli.’

13. “Ne vakit uzaklara dalıp bakakalsam bir bayan onun kalçasına baktığımı sanıyor. Hayır arkadaşım, ben aslında merdivenlere yahut halının dizaynına bakıyordum.”

14. “Ailenizin sizden ekonomik beklentileri oluyor ve maalesef şartsız sevilmiyorsunuz.”

15. “Hayatta sırtımı sıvazlayıp başımı okşayacak, beni rahatlatacak tek bir insan vardı. Onu kaybettiğiniz vakit tüm dünya başınıza yıkılıyor.”

Siz bu mevzuda ne düşünüyorsunuz? Eklemek istediğiniz bir gerçek var ise haydi yorumlara…