Zelensky, NATO üyelerini Ukrayna ordusuna yardım etmek için daha fazlasını yapmaya çağırıyor.

urfali

Global Mod
Global Mod
BRÜKSEL — Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelensky Perşembe günü Başkan Biden ve NATO ittifakı üyelerine bir başka acil yardım çağrısında bulundu ve onlara ülkesinin kuşatma altında olduğunu, kapana kısıldığını söyledi. Ukrayna hükümeti tarafından yayınlanan açıklamalarının bir metnine göre, “Batı ile Rusya arasındaki ‘gri bölgede’”.

İttifak üyeleri, Rusya’nın ülkeyi aylarca süren işgaline karşı dünyanın muhalefet birliğini güçlendirmek için tasarlanan arka arkaya üç zirvenin ilki için burada toplanırken, Zelensky Ukrayna’nın başkenti Kiev’den video bağlantısı aracılığıyla konuştu. .

Ülkesi II. Dünya Savaşı’ndan sonra kurulan savunma ittifakının resmi bir üyesi olmasa da NATO’nun Ukrayna’yı savunması gerektiğini savundu.

“Evet, ittifakta değiliz. Ve ben bu iddialarda bulunmuyorum. Ancak Ukraynalılar ittifak ve müttefiklerin farklı olduğunu asla düşünmediler” dedi. Bay Biden tarafından sıklıkla ifade edilen, Amerikan birliklerinin doğrudan Ruslarla savaşmak için Ukrayna’ya gönderilmeyeceği şeklindeki tutumu anladığını söyledi.

“Rusya’nın Ukrayna’da durma niyetinde olmadığını zaten anlamışsınızdır” dedi. “Niyetinde değil ve olmayacak. Daha da ileri gitmek istiyor.”

Adresi izleyen üst düzey bir ABD yönetim yetkilisi, Bay Zelensky’nin açıklamalarını “anlamlı” olarak nitelendirdi ve Ukrayna cumhurbaşkanının uçuşa yasak bölge veya NATO ittifakına katılım için çağrıda bulunmadığını kaydetti.

Ancak, Bay Zelensky, uçuşa yasak bölge için önceki taleplerine atıfta bulundu ve konuşma metnine göre sözlerini küçümsemedi.

“24 Şubat’ta, göklerimizi kapatmaya yardımcı olmak için size son derece açık ve mantıklı bir talepte bulundum,” dedi, müttefiklerin ülkesi üzerinde uçuşa yasak bir bölge empoze etme taleplerine atıfta bulundu. Rus uçaklarını uzak tutun. “Herhangi bir formatta. Halkımızı Rus bombalarından ve füzelerinden koruyun. Net bir cevap duymadık” dedi.

“Ve sonuçlarını bugün görüyorsunuz,” diye ekledi bir an sonra. “Kaç kişi öldü, kaç barışçıl şehir yıkıldı?”

Bay. Zelensky, Rus kuvvetlerinin özellikle güneydeki birçok Ukrayna şehrini vahşice yok etmesiyle ABD ve diğer ülkelerden gelen kısıtlamaya yönelik eleştirilerinde giderek daha fazla sivrildi.

Perşembe günü, müttefikleri Ukrayna’nın hava saldırılarına karşı savunmak için kullanabileceği savaş uçakları sağlamadıkları için eleştirdi. Beyaz Saray ve Pentagon, bu desteğin özellikle etkili olmayacağını ve Rusya tarafından ABD’yi daha doğrudan bir çatışmaya çekmek için bir bahane olarak kullanılabileceğini söyledi.

Ancak Bay Zelensky, bu tür endişeleri bir kenara attı.

“Ukrayna uçaklarınızı istedi. Bu kadar insanı kaybetmemek için. Ve binlerce savaş uçağınız var! Ama henüz bize verilmedi” dedi. İnsanları ve şehirlerimizi kurtarmak için Ukrayna’nın askeri yardıma ihtiyacı var – kısıtlama olmaksızın.”

Üst düzey Biden yönetim yetkilisi, Bay Zelensky’nin açıklamalarının ardından NATO üyelerinin Ukrayna’ya gemisavar füze sistemleri sağlama olasılığı hakkında bir görüşmeye başladıklarını söyledi.

Ancak bu zaman alabilir ve Bay Zelensky, derhal harekete geçilmesi için bir rica ile sözlerini kapattı.

“NATO, ittifakın insanları kurtarmak için neler yapabileceğini henüz göstermedi” dedi liderlere. “Bunun gerçekten dünyadaki en güçlü savunma birliği olduğunu göstermek için. Ve dünya bekliyor. Ve Ukrayna çok bekliyor. Gerçek eylemleri bekliyorum. Gerçek güvenlik garantileri. Sözü güvenilir olanlardan. Ve kimin eylemleri barışı koruyabilir.”
-