Yanlış Kararlar Yüzünden Mutluluğunuz Gölgede Kalmasın! İşte Düğünden Evvel Gelinlerin En Sık Yaptığı Yanılgılar

Bakec

Member
Âşık olmak, sevmek ve sevilmek ne hoş şey. Aşkı yaşamak, aşkla dolu olmak insanın ayaklarını yerden kesip kişiyi âdeta bulutların üstüne çıkartıyor. Bilhassa âşık olduğunuz bireyle evlilik yoluna girdiyseniz bu, yesyeni bir yaşama adım attığınız manasına gelir. Düğün hazırlıkları tatlı bir telaşa niçiniyet verse de çiftler için gerilimli bir müddetç hem de. Gelin adayları hayatlarının tahminen de en keyifli gününde her şeyin en güzeli olması için hareket ederler. Bu da gelinlerin düğün telaşıyla birtakım yanlışlar yapmasına sebep olabilir. Siz de düğün hazırlığındaysanız gelinlerin en çok yaptığı yanılgılara düşmemek için en sık yapılan yanılgıları derlediğimiz yazımıza kesinlikle göz atmalısınız!

Gelinliği düğün yerine karar vermedilk evvel satın almak.

Her genç kız evlenmedilk evvel nasıl bir gelinlik giyeceğini hayal eder. Lakin hayal edilen gelinlik kimi vakit düğün yerine uygun olmayabilir. Şayet düğün için fazlaca heybetli bir yeri tercih ettiyseniz sade dizaynlı gelinlik ortamda epey sönük kalır. Samimi bir ortamda yapacağınız düğünde ise kabarık gelinlikler rahat hareket etmenizi maniler. daha sonradan pişmanlık yaşamamak için gelinlik seçiminde düğün yerini kesinlikle göz önünde bulundurmalısınız.

Gelin çiçeğini gelinliği gölgede bırakacak kadar büyük seçmek.

Gelinlik kadar değerli olan bir öteki detay da gelin çiçeği. Bu özel günde kimi gelinler canlı kimileri ise yapay çiçek tercih eder. Fakat gelin çiçeğini gelinliği kapatacak kadar büyük tercih ederseniz düğün fotoğraflarınıza baktığınızda birazcık pişmanlık duyabilirsiniz.

Davetli listesini son dakika oluşturmak ve davetiyeleri vaktinde göndermemek.

Sevgili gelinler, düğün gününüzde mutluluğunuzu paylaşmak istediğiniz davetlilerin bir listesini yapmayı sakın unutmayın. Zira davetli sayısına göre bir yer ve o yere göre bir gelinlik seçeceksiniz. ‘Nasılsa kolay bir iş, daha sonra halledilir.’ derseniz biroldukca kişiyi davet etmeyi unutabilir ya da davet ettiğiniz kişi sayısını eksik hesaplayabilirsiniz. bu biçimde küçük gözüken kıymetli detaylar, bütün planı baştan ayağa sarsabilir.

Düğün için ülkü bir bütçe planı yapmamak .

Hayatta bir defa evleniyorum. diyerek her şeyin en uygununu yapmak istemek olağan olarak her gelinin hakkı. Lakin en uygunu olsun derken bütçenizi aşabilir ve ödenmesi sıkıntı borçların altına girebilirsiniz, bizden söylemesi. Bunun için düğün öncesinde bir bütçe planlaması yapmak, çabucak sonrasında oluşabilecek olan maddi kahırları en aza indirir.

Düğün hazırlıklarının altından tek başına kalkmaya çalışmak.

Düğün hazırlıkları tüm detaylarıyla ekseriyetle gelinler tarafınca yapılmaya çalışılıyor. Fakat sevgili gelinler, tek başınıza evlenmiyorsunuz. Damat adaylarından yardım istemekten çekinmeyin zira bu ikinizin düğünü. Düğünle ilgili kıymetli ayrıntılarda müstakbel eşinizin de fikrini alın. bu biçimdelikle hem karar verme sorumluluğunu paylaşabilir hem gerilim düzeyinizi azaltabilirsiniz. Unutmayın ki artık iki kişilik tek bir hayata adım atıyorsunuz. Hayat dostunuzın omzuna başınızı yaslamaktan çekinmeyin. Bunun haricinde daha gerilimsiz bir müddetç geçirmek için tertip firmaları ile anlaşabilir ve düğün planlamasında profesyonel yardım alabilirsiniz.

Ailelerin içinde düğün niçiniyle gerginlik oluşturmak.

Türkiye’de evlilikler ailelerin ziyadesiyle dâhil olduğu bir müddetç. Bu niçinle aileler de düğün alışverişinde faal rol oynayabiliyor. Doğal bu durum kimi gerginliklerin yaşanmasına niye olabiliyor lakin aileler içinde yaşanabilecek gerginliklere müsaade vermemek gerekiyor. Gelinlik, damatlık haricindeki alışverişlerinizi müstakbel eşinizle yaparsanız aileler içinde çıkabilecek gerginlikleri önleyebilirsiniz.

Düğün öncesinde size ziyan verebilecek şok diyet yapmak.

Düğün öncesinde şok diyet yapmak, düğün günü yorgun görünmenize niye olabilir. Yeni bir hayata adım atmak üzere olduğunuz sıralarda bu biçimde diyetler sizi bitkin düşürebilir. Bunun yerine düğünden epeyce daha evvel sağlıklı bir beslenme planıyla kilo verebilirsiniz. bu biçimdelikle hem sıhhatinizi koruyabilir hem hedeflediğiniz kiloya ulaşabilirsiniz.

Düğündilk evvel geç saatlere kadar süren parti düzenlemek.

Düğün öncesi gelin ve damat için arkadaşları tarafınca bekarlığa veda partileri düzenliyor. Bol eğlenceli geçen bu partiler için ülkü vakit ne yazık ki düğünden bir gün öncesi değil. Düğün öncesi gece yarılarına kadar yapılan cümbüş, sizi düğünde bitkin gösterebilir. Bu yüzden bu biçimde cümbüşleri düğünden en az iki üç gün evvel yapabilirsiniz.