Webb Teleskobu, İnternetin Yeni ‘Meme’ Gereci Oldu

ahmetbeyler

New member
seneler süren ertelemelerin akabinde NASA, cihanın birinci ışıklarını yakalamayı hedefleyen James Webb Uzay Teleskobu’nu 25 Aralık 2021’de fırlattı. Uzay teleskobu, fırlatıldıktan haftalar daha sonra artık ömrü boyunca müşahede yapacağı pozisyona ulaştı ve birinci müşahedelerini yapmaya başladı. Geçtiğimiz gün ise teleskobun çektiği ilk renkli görüntüler paylaşıldı.

James Webb Uzay Teleskobu’nun çektiği birinci renkli imajlar hepimizi mest etmeyi başarırken, olağan olarak beraberinde hem kendisi tıpkı vakitte imgeleri, internetin yeni ‘meme’ malzemesi oldu. NASA’nın paylaştığı fotoğrafla birlikte James Webb teleskobu ve imgeler hakkında birbirinden komik paylaşımlar yapıldı. Gelin, son günlerde internet gündemini meşgul eden James Webb için yapılan paylaşımlara bakalım.

James Webb Uzay Teleskobu ve manzaraları, internetin göğüs gereci oldu:

10 yıl geciken latife:

“Bu meme’i yapmak için en az 10 yıl bekledim.”

Uzay aslında her gün oturduğumuz bir yermiş:

“Kütleçekimsel merceklenmeye hayran kaldım! Bu kadar netlik ve renk görmeyi hiç beklemiyordum.”

Başka bir yerden de gözüküyormuş:

“James Webb’in fotoğrafını bir yerlerde gördüğümden emindim.”

Üstüne bile basıyor olabilirmişiz:

“Sonunda geldi! Kozmosun bugüne kadarki en derin ve net kızılötesi imajı.”

Hatta kendi uzayınızı bile yapabilirsiniz:

Bir yerlerden tanıdık geliyordu esasen..

Bi anda Hubble’ı unutur olduk:

2001: Uzay Yolu Macerası’nda anlamlandıramadığımız, Teletabilerin her gün karşılaştığı o görünüm da görüldü:

“James Webb Uzay Teleskobu’ndan sarsıcı yeni fotoğraf.”

Yeni fotoğraflar yalnızca göğüs değil, ticari kâr için de kullanılacak şüphesiz:

“James Webb Teleskobu’nun fotoğrafını gördükten daha sonra puzzle üreticileri”

Gelişemeyen tek teknoloji:

“4,6 milyar ışık yılı uzalıkta / 3 metre uzaklıktaki güvenlik kamerası”

Çok yakında Xiaomi:

“Sen bir teleskopsun Harry”

Birçoğumuz için James Webb’in manası:

“Bilim için 10 milyar dolarlık teleskop / 10 milyar dolarlık art plan makinesi”

Biraz da abartmışlar olağan:

“Sen vs. endişelenmemen gerektiğini söylemiş olduği teleskop”

Sonuçta, Hubble’ın hakkını hiç yememek gerek:

“James Web’in ne kadar yeterli olduğunu gördükçe Hubble’ın kendi vaktine bakılırsa ne kadar süper olduğunu o kadar takdir ediyorum.”