Ukrayna-Rusya, Putin Riad'ın ABD ile görüşmelerini tanıtıyor: “İlk Adım”

kunteper

Global Mod
Global Mod
ABD'nin arabuluculukta ileriye dönük adımlar Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşı sona erdirmeye çalışıyor. Rus ve Amerikan diplomasisinin liderleri arasında Suudi Arabistan'daki toplantı sonrasında Rusya Başkanı Vladimir Putin, riad toplantısını olumlu bir şekilde karşıladığını bildiriyor İki güç arasındaki ilişkilerin restorasyonuna yönelik bir “ilk adım” olduğunu belirtmek.

“Bilgilendirildim, onları olumlu düşünüyorum, bir sonuç var – dedi Putin – İlk adımı attık çok farklı alanlarda çalışmaya devam etmek “.

“Bu imkansız – Putin, St.Petersburg'daki gazetecilere yanıt vererek – Ukrayna krizi de dahil olmak üzere birçok sorunu çözerek Rusya ve ABD arasındaki güven seviyesini artırmadan açıklığa kavuşturuyor”.

Rusya cumhurbaşkanı, Rusya'nın Ukrayna'daki müzakere masasına dönmeye hazır olduğunu, Avrupa veya Ukrayna ile diyalog kurmayı hiç reddetmediğini hatırlayarak yineledi. Avrupalıların kendileri Moskova ve Kiev ile temasları kesintiye uğrattılar, hatta Rusya ile müzakere etmeyi yasakladı.

“Trump ile tanışmak istiyorum”

Putin, “Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump'ın başkanıyla tanışmak istiyor, ancak Hazırlık gerekli“.” Ne kadar sürecek, şimdi cevap vermeye hazır değilim. Ancak Ria Novosti tarafından bildirildiği gibi, bu tür bir toplantı sürdürme arzumuz var.

Ayrıca oku