Trump, Zelensky'ye mesaj ve Putin'e yeni (sürpriz) davet

kunteper

Global Mod
Global Mod
“Açıkçası Ukrayna masada bir yeri olacak”. Donald Trump, Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşı sona erdirmek için Vladimir Putin ile tanışacak. Müzakere tablosunda, ABD Başkanı, Ukrayna'nın da olacağını söylüyor: “Açıktır, söz konusudur,” diyor Trump Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelensky'ye yanıt veriyor. “12 Şubat'ta Trump'ın telefon görüşmesini ancak Amerikan ve Rus cumhurbaşkanı arasındaki uzun röportajdan sonra alan Kiev'in liderinin sözleri olan” Ukrayna'da bizsiz herhangi bir ikili müzakereyi kabul etmeyeceğiz “.

“Birisi önce Zelensky'yi aramam gerektiğini söylüyor. İnanmıyorum: Rusya'nın bir anlaşma yapmaya istekli olup olmadığını anlamamız gerekiyordu. Zelensky bana bir anlayışa ulaşmak istediğini söylemişti, şimdi Rusya'nın da istediğini biliyoruz, “diyor Trump, Oval çalışmada gazetecilerin sorularını Beyaz Saray'a yanıtladı.

Ukrayna-Lato, Biden'in hatası

Ana düğüm Ukrayna ile doğan ilişki ile temsil edilmektedir: ABD'ye göre Kiev girmeyecek. “Rusya pozisyonunda bir ülkenin Ukrayna'nın NATO'ya girmesine izin verebileceğini sanmıyorum. Savaşın başlamasının nedeni budur, Biden Kiev'in NATO'nun bir parçası olabileceğini söyledi: Savaş gelir gelmez bunu söylememeliydi “diyor Trump selefini suçladı.

“Bence Biden aptalca bir şey yaptı. Sanırım Putin Afganistan'da Biden tarafından birleştirilen felaketi gördü ve Ukrayna'yı istila etme zamanının geldiğine karar verdi.” Trump Putin'e güveniyor mu? “Bence barış istiyor, onu iyi tanıyorum. Eğer barış istemeseydi, bana söylerdi. Bir şeyler olmasını istiyor,” diye ekliyor.

Rusya ile hissetmek ve sürpriz davet

Trump'a göre gevşeme süreci savaşın ötesine geçmeli. “Rusya'yı G8'e gönderirdim, bu hariç bir hataydı. Rusya, masaya oturmalı ister beğen ya da değil. Putin geri dönmek istiyorum. Putin ve ben katılıyorum”.

“Dünyayı 50 veya 100 kez yok etmek için yeterli olduğunda yeni nükleer silahlar inşa etmek için hiçbir neden yok … parayı diğer çok daha üretken şeyler için harcayabiliriz”.

Münih'teki röportajlar

Diplomatik makine zaten birkaç cephede motosiklette. Güvenlik konferansı, Brüksel'de doğan bakanlıktan sonra gelen Münih'te gerçekleşir.

“Müzakerelerin” Ukrayna'daki savaşı sona erdirmek için “gerçekleşmesinin bir nedeni var, Donald Trump'ın Amerika Birleşik Devletleri Başkanı olarak sürüklenmesinden sadece birkaç hafta sonra: Vladimir Putin zorlamaya yanıt veriyor” diyor ABD Savunma Sekreteri Pete Hegseth.

2014'te Rusya devam ediyor, “Donald Trump başkanlığında değil, Kırım'ı işgal etti. Dört yıl boyunca 2016'dan 2020'ye kadar Rus saldırganlığı yoktu. 2022'de Vladimir Putin, Trump'ın başkanlığını yaparken bir kez daha Ukrayna'ya saldırdı. Amerika Birleşik Devletleri.

NATO'ya yeni bir şok Amerika'dan geliyor. “Avrupa müttefiklerimizin liderleri – diyor ki, kıtanın savunmasının birincil sorumluluğunu üstlenmelidir, yani tüm müttefikler, stratejik gerçeklerin net bir şekilde anlaşılmasıyla yönetilen güvenlik sahipleridir”. Karşılaşmamız gereken stratejik gerçekler göz önüne alındığında “zorunludur. Ve her şey savunma harcamalarındaki artışla başlar. Başkan Donald Trump'ın dediği gibi% 2'si bir başlangıç, ama yeterli değil. % 3 veya% 4 bile değil. % 5'e yakın“Sonuç olarak.

Ayrıca oku