Trump, Putin'e olan sabır neredeyse bitti: Rusya'ya Çift Mesaj

kunteper

Global Mod
Global Mod
Donald Trump, Vladimir Putin'e itirazda bulunuyor, Rusya için az çok açık bir son tarih belirliyor ve bir kez daha Ukrayna'yı uyarıyor. Papa Francis'in cenaze törenine katılacağı Roma'nın ayrılmasından birkaç saat sonra Amerika Birleşik Devletleri Başkanı, Kiev: Ukrayna başkentindeki Rus füzeleri, en az 10 ölüm ve 90 yaralanan saldırıdan sonra sesini yükseltir.

Putin'e itiraz

Oval stüdyoda Trump, “Mutlu değilim. Biz barış hakkında konuşurken füzeler” diyor. Ton, cumhurbaşkanının gerçekte birkaç saat önce yayınladığı görevden farklı: “Vladimir duruyor! Haftada beş bin asker ölüyor, bu barış anlaşmasını kapatıyoruz”.

Sosyal medya aracılığıyla itirazdan, gazetecilerin sorularını cevaplamanız gerektiğinde daha net kelimelere geçiyoruz. Kırım'da bir duvar yapmak için 'suçlu' Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelensky'nin dolaylı eleştirilerinin sıkıntısı yok.

“Ukrayna pek çok kaybetti. Kırım 11 yıl önce kayboldu, Başkan Obama vardı ve bununla hiçbir ilgisi yok. Kavga etmeden kayboldu, bir darbe çekmeden bir karar verildi: sattılar ve şimdi 'doğranmış' diyorlar? Zor görüyorum …” diyor Trump, Kiev'in bölgesel fedakarlıkları kabul etmesi gerektiğini öne sürüyor. Elbette pozisyon Kremlin tarafından takdir ediliyor: “Bütün bunlar anlayışımızla ve bir süredir söylediklerimizle tamamen tutarlı,” diyor Putin'in sözcüsü Dmitry Peskov.

Putin 'Magnanimo' ve Trump'ın neredeyse ültimatumu

Dahası Moskova'da Trump zaten yapılmış “önemli tavizleri” tanıyor. Hangi? Diyerek şöyle devam etti: “Bütün ülkeyi almaktan vazgeçti, büyük bir imtiyaz. Ve savaşı durdurmayı teklif etti.”

Bununla birlikte, Kiev'e karşı füze saldırısı fark edilmez: “Mutlu değildim, beğenmedim: Barış röportajları ve füzeler fırlatıldı” diyor Trump. “Çok fazla zaman almasını sevmiyorum, sanırım ikisi de barış istiyor. Çok fazla nefret var, ama umarım barışa girersiniz. Rusya ve Rusya üzerinde çok fazla baskı yapıyoruz. Son teslim tarihim var, daha sonra tamamen farklı bir tutumumuz olacak“Diyor ki, barış bir serap olduğunu kanıtlarsa Amerikan hattının değişeceğini yineliyor.

Önümüzdeki birkaç saat içinde Moskova'da Rusya için Trump'ın özel muhabiri Steve Witkoff bekleniyor. “Çok fazla ilerleme kaydettik, önümüzdeki birkaç gün çok önemli olacak. Devam eden toplantılar var. Partiler bir anlaşma istiyor, oraya gideceğizDiyerek şöyle devam etti: “, iyimserliği dağıtarak Trump'ı tekrarlamaya devam ediyor. Ve eğer proje harap olursa mı? ABD Rusya'ya karşı başka cezalar mı kabul edecek mi?” Bu soruyu bir hafta içinde cevaplamak istiyorum, bir anlaşmaya varmayı başarıp başaramadığımızı görelim, “diyor bir tür son kullanma son kullanma son kullanır. 7 gün daha 'sabır'.

Ayrıca oku