Sessiz depresyonun hangi belirtileri gözden kaçıyor?

Adanali

Member
Depresyon nedir?

Meksika Sosyal Güvenlik Enstitüsü'ne (IMSS) göre bu, herkesi etkileyebilen ve ruh hali, davranış, duygu ve düşünce biçimindeki değişikliklerle kendini gösteren bir hastalıktır.

Depresyonun farklı türleri vardır: hafif, orta ve şiddetli. Bu değişiklikler süreklidir ve iki haftadan fazla sürer.

Yaygın semptomlar

IMSS, aşağıdakileri hastalığın en yaygın duyguları ve belirtileri olarak listelemektedir:

• Üzüntü duyguları gibi üzgün ruh hali.
  • Kendiliğinden veya belirgin bir neden olmaksızın ağlama.
  • Sizi tatmin eden şeylerden zevk alma veya tat alma kaybı.
  • Kendine yönelik olumsuz düşünceler, örneğin: “Ben hiçbir işe yaramıyorum”; “benim için her şey ters gidiyor”; “Bana olanların çözümü yok.”
  • Uykusuzluk veya çok uykulu olma gibi uyku bozuklukları.
  • İştahta değişiklikler, kaybolabilir veya artabilir.
Sağlık Bakanı, “Diğer bilişsel semptomlar kişinin kendisi, etrafındaki insanlar, dünya veya gelecek hakkındaki algısıyla ilişkilidir, çünkü yalnızca olumsuz şeyler ve deneyimler dikkate alınır ve kişi bir umutsuzluk panoramasına sahiptir” diye belirtiyor Sağlık Bakanı .

Depresyonun daha az belirgin belirtileri

İnsanlar ayrıca depresyonun uyarı işaretleri olabilecek davranış değişikliklerine karşı da dikkatli olmalıdır. Mayo Kliniğine göre daha az belirgin olan bazı belirtiler şunlardır:

• Hafıza sorunları veya kişilik değişiklikleri.
  • Fiziksel ağrılar.
  • Bir hastalık ya da ilaç tedavisinin sonucu olmayan yorgunluk, iştahsızlık, uyku sorunları ya da cinsiyete ilgi kaybı.
  • Sosyalleşmek veya yeni şeyler yapmak için dışarı çıkmak yerine sık sık evde kalmayı istemek.
  • Özellikle yaşlı erkeklerde intihar düşünceleri veya duyguları.