Sağlıklı Bir Münasebetin Anahtarı! Partnerinizi Kırmadan Öfkenizi Söz Etmenin En Tesirli Yolları

Bakec

Member
İlişki ortasındayken sonlanmak büsbütün olağan ve sağlıklı bir durum. Biriyle fazlaca fazla vakit geçirdiğinizde, ne kadar aşık yahut memnun olursanız olun, çatışmalar ortaya çıkar. Öfkenizi özgür bırakmanın biroldukca yolu var ve kimi yollar başkalarından daha yeterli. Sizler için bu sağlıklı biçimleri listeledik. Buyurun…
👇

Kaynak: https://www.wikihow.com/Express-Anger…

1. Sakinleşmek için kendinize vakit tanıyın.

Olay anında ani reaksiyonlar verebilirsiniz. Nefes almak için bir dakikanızı ayırın. Yürüyüşe çıkın, meditasyon yapın yahut komik bir televizyon gösterisi izleyin. Zihninizin denetimini bir daha kazanın. Durumu daha sakin bir biçimde ele alarak, sizi nitekim neyin üzdüğünü anlayabilir ve bunu anlatmanın en âlâ yolunu bulabilirsiniz.

2. Hislerinizi tabir etmedilk evvel netleştirin.

Partnerinizle yüzleşmedilk evvel niye kızgın olduğunuzu anlayın. Duygularınızı anlamak için niye üzgün olduğunuzu bir deftere yazın. Sizi rahatsız etmiş olabilecek davranış kalıplarını bulabilmek için yazdıklarınızı yeniden okuyun. Ayrıca, sizi kızdırmış olabilecek şeyleri daha uygun ele almak için emniyetli bir dostunuzla yahut ailenizden biriyle konuşabilirsiniz.

• Duygularınızı anlamak, konuşmaya net bir zihin ile başlamanıza yardımcı olur. bu türlü, sizi neyin üzdüğü konusunda açık olabilirsiniz.

• Öfkenizin, incinme yahut reddedilme üzere altta yatan öbür bir duyguyu maskelediğini de fark edebilirsiniz. Durum buysa, bu hisleri partnerinizle paylaşın.

• kimi vakit, açlık, yorgunluk üzere dış faktörler de öfkeli hissetmenize niye olabilir.
3. Partnerinize aklınızda ne olduğunu, nasıl hissettiğinizi söyleyin.

Duygularınızı direkt, saygılı bir biçimde paylaşın. Pasif-agresif olmaktan yahut üzgün olduğunuzu fark etmelerini beklemekten kaçının.

• Sohbete şöyleki bir şeyle başlayabilirsiniz: ‘Geçen gün söylemiş olduklerinden ötürü incindim.’

• Sözlerinin sizi nasıl hissettirdiği üzere detaylardan bahsedin. Tahminen de partneriniz söylerinde önemli değildi lakin söylemiş oldukleri acımasızdı. ‘Şaka yaptığını biliyorum, lakin söylemiş olduğin şey bana kendimi makus hissettirdi.’ diyebilirsiniz.
4. Partnerinizle yüzleştiğinizde ‘ben’ tabirini kullanın.

‘Ben sahiden hassas bir beşerim, bu yüzden benimle bu tonu kullanarak konuştuğunda, nitekim incindim ve üzüldüm’ üzere bir şey söyleyebilirsiniz.

• Partnerinize bağırmak o an yapmak istediğiniz şey olabilir fakat, sakin kalmaya çalışın. bu biçimdece çatışmanın münasebetinize verebileceği ziyanı en aza indirebilirsiniz.
5. Sakin ve şefkatli bir ses tonu kullanın.

Bağırmak ve alay etmek partnerinizin hislerini incitebilir. Kızgın olsanız bile, nazik bir ses tonu kullanın, bu biçimdece partneriniz kendini savunmaya geçmedilk evvel sözlerinizi duyabilir. Bu sıkıntı bir iş olabilir, lakin ikiniz de birbirinize olan sevginiz ve saygınızla çatışmayı atlatabilirsiniz.

6. Partnerinizin bakış açısını dinleyin.

beraber olduğunuz şahsa, bakış açısını paylaşma bahtı verin. Duygularınızı paylaştıktan daha sonra, onun ne düşündüğünü sorun. Partnerinizle konuşurken, göz teması kurun ve kelamını kesmeyin. İlişkilerin vermeyi ve almayı içerdiğini unutmayın. Bir durumu çözmek için, farklı olsalar bile birbirinizin bakış açılarını dinleyin. Belki de öfkeniz bir yanlış anlamanın kararıdur yahut tahminen de eşiniz hakikaten düzeltmek istediği bir kusur yapmıştır.

7. Olayları karşı tarafın bakış açısıyla görmeye çalışın.

Partnerinizi anlamaya çalışın. Tahminen makûs bir gün geçirdi. Ya da iş yüzünden gerilimli vakit içinder yaşıyor olabilir. Davranışlarının gerisinde ne olduğunu anlamak, hareketlerini şahsi olarak algılamamanıza yardımcı olabilir.

8. Tahlil bulmak için bir arada hareket edin.

Öfkenizi çözmek için neyin en uygun kararı vereceğine birlikte karar verin. Örneğin, büyük planlar yahut etkinlikler için bir tarih belirlemedilk evvel birbirinize danışabilirsiniz. İkiniz için de işe yarayan bir tahlil bulmak için bir arada hareket edin.

9. Gerektiği durumlarda tartışmayı durdurup, mola verin.

Gerekirse tartışmayı konuşmanın ortasında durdurun. Sakinleşmek ve bir süre uzaklaşmak için kendinize vakit ayırın. Duygularınızı sağlıklı bir biçimde söz edebileceğinizi bildiğiniz vakit sohbete geri dönün.

• Şuna emsal bir şey söyleyebilirsiniz: ‘Şu anda sakinleşmek için biraz alana gereksinimim var. Birkaç dakika daha sonra bu mevzuya geri dönebilir miyiz?’
10. Bir terapiste danışıp, yardım alın.

İhtiyacınız olursa dışarıdan yardım almak hakikat bir karar olabilir. Bir terapist yahut danışman, öfkenizi sağlıklı bir biçimde söz etmeniz için sizi yönlendirebilir. Öfkeniz alakanıza yahut hayat kalitenize ziyan veriyorsa, terapi almak her ikisini de düzgünleştirmeye yönelik bahadır ve manalı bir adım olur. Öfke sıkıntıları, depresyon, anksiyete yahut kronik gerilim üzere zihinsel sıhhat problemlerinin bir işareti olabilir.