Sadece prensler ve başkanlar değil. Kraliçenin cenazesinin davetli listesi aynı zamanda gündelik kahramanları da içeriyor.

urfali

Global Mod
Global Mod
LONDRA – Kraliçe Elizabeth’in devlet cenazesinde, kraliyet ailesi, devlet başkanları ve başbakanlar arasında Westminster Abbey’deki ciddi kutlamada, körler için sesli kitap kaydeden 88 yaşında bir Londralı kadın ve bir kampanyaya öncülük eden bir adam olacak. Manchester yakınlarındaki yerel futbol kulübünü kurtar.

Buckingham Sarayı, önde gelen kişiler ve bir Japon imparatoru ile birlikte, bu yıl kraliçenin doğum günü için resmi kutlamaların bir parçası olarak çeşitli kamu hizmetlerinden onurlandırılan yaklaşık 200 kişinin cemaate katılacağını duyurdu. Konuk listesindekilerin çoğu, koronavirüs pandemisinin yüksekliği sırasında yardım etmeye çalıştı; diğerleri, yıllar içinde topluluklarını desteklemek için farklı çabalarla bir izlenim bıraktı.

Hamileyken eşi tarafından bıçaklanmasından kurtulduktan sonra bıçaklı suçlara karşı kampanya yürüten Birminghamlı 46 yaşındaki Natalie Queiroz, 10 Eylül’de köpeğini gezdirirken gizli bir numaradan arandığını söyledi.

“Bunun bir satış çağrısı olduğunu düşündüm ve görmezden geleceğim” dedi. “Neyse ki, cevap verdim ve çok lüks bir beyefendi bana Kabine Ofisi’nden olduğunu söyledi” – resmi yasları koordine eden hükümet departmanı – “ardından çok şık bir davet geldi.”

Bayan Queiroz, bıçak şiddetinin tehlikelerini açıklamak ve gençlerin zor zamanlardan çıkış yollarını bulmalarına yardımcı olmak için aile içi şiddet mağdurlarıyla olduğu kadar okullarda, üniversitelerde ve diğer merkezlerde de çalışmaktadır. Kraliçenin cenazesine katılma fırsatından onur duyduğunu ve bunaldığını, ancak giyecek bir şeyinin olmadığını söyledi.

Kraliçe Elizabeth’in Saltanatından Bazı Önemli Anlar

Kart 1 / 9

Kraliçe olmak. Kral George VI’nın ölümünün ardından, Prenses Elizabeth Alexandra Mary, 6 Şubat 1952’de 25 yaşında tahta çıktı. Yeni basılan Kraliçe II. Elizabeth’in taç giyme töreni ertesi yıl 2 Haziran’da gerçekleşti.

Tarihi bir ziyaret. 18 Mayıs 1965’te Elizabeth, 50 yıldan uzun bir süredir bir İngiliz hükümdarının Almanya’ya yaptığı ilk devlet ziyareti için Bonn’a geldi. Gezi, dünya savaşlarının ardından iki ülke arasındaki uzlaşmayı resmen mühürledi.

İlk torun. 1977’de Kraliçe, Prenses Anne’nin bir oğlu Peter’ı doğurmasından sonra ilk kez büyükanne rolüne adım attı. Elizabeth’in dört çocuğu, ona birkaç torun tarafından takip edilen toplam sekiz torun verdi.

Prenses Diana’nın ölümü. 1997’de Diana’nın cenaze töreninden önce televizyonda yayınlanan nadir bir yayında Kraliçe Elizabeth, 36 yaşında Paris’te bir araba kazasında ölen Galler Prensesi’ni “olağanüstü ve yetenekli bir insan” olarak hatırladı.

Altın jübile. 2002’de, II. Elizabeth’in kraliçe olarak 50. yılını kutlamak için yapılan kutlamalar, Buckingham Sarayı’nda 12.000 tezahürat konuğunun huzurunda yıldızlarla dolu bir konserle doruğa ulaştı ve tahminen bir milyonu daha Londra çevresinde kurulan dev ekranlarda izlendi.

İrlanda’ya bir gezi. Mayıs 2011’de kraliçe, İngiliz monarşisiyle olan sorunlu ilişkisi yüzyıllara yayılan İrlanda Cumhuriyeti’ni ziyaret etti. Güçlü uzlaşma sembolleriyle aşılanmış gezi, Elizabeth’in saltanatının en politik olarak yüklenen gezilerinden biri olarak kabul edilir.

Rekor kırmak. 9 Eylül 2015 tarihinde İngiltere saati ile 17:30 itibariyle II. Elizabeth, büyük-büyük-büyükannesi Kraliçe Victoria’yı geçerek İngiltere’nin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı oldu. Elizabeth o sırada 89 yaşındaydı ve 23.226 gün, 16 saat ve yaklaşık 30 dakika hüküm sürmüştü.

70 yıllık evliliğe işaret ediyor. 20 Kasım 2017’de kraliçe ve Prens Philip 70. yıldönümlerini kutlayarak kraliyet tarihinin en uzun evli çifti oldular. Ülke ve dünya hala II.

Eşini kaybetmek. 2021’de Kraliçe II. Elizabeth, 9 Nisan’da vefat eden Prens Philip’e veda etti. Kraliçenin koronavirüs kısıtlamaları arasında cenazede yalnız başına yas tuttuğu bir görüntü, etkinliğin ardından evdeki izleyicileri etkiledi.

Bayan Queiroz, gerekli kıyafet kuralının siyah bir elbise veya takım elbise ve siyah bir sınır olduğunu söyledi. Sınırın en zorlu kısım olduğunu söyledi, ancak sonunda internette bir tane buldu.

Queiroz, “Bir Amazon sayfasından bir sınırla kraliçenin cenazesinde olacağım” dedi.

Londra’da yaşayan ve İngiltere ve İrlanda’da 55 LGBTQ+ korosundan oluşan bir ağ olan Proud Voices’u kuran 49 yaşındaki Hsien Chew, kraliçenin cenazesine katılma daveti aldı, buna “büyük bir ayrıcalık” dedi.

Korosu ile birlikte üzerinde çalıştığı bir Strauss senfonisine ara verdikten sonra bir telefon görüşmesinde “Aklımda bir soru vardı: ‘Neden ben?’” dedi. Belki de Birleşik Krallık’taki farklı toplulukları ve Elizabeth’in saltanatı sırasında ülkenin nasıl değiştiğini temsil etme niyeti olduğunu söyledi.

“İngiliz toplumunda birçok temel değişiklik gördü” dedi. “Çok dar görüşlü, oldukça muhafazakar ve hiyerarşik olan bir topluluktan, çok daha fazla çoğulculuk ve çeşitliliğin çok daha fazla tanınmasıyla çok daha eşitlikçi olan bir topluluktan.”

Ayrıca kıyafet yönetmeliğine de şaşırmıştı.

“Öneri, ya bir sabahlık ya da süslemeli bir salon takımı giymemizdi” dedi. “Bunu hızlı bir şekilde Google’a almam gerekiyordu.”

Essex’te pandeminin zirvesi sırasında hayatlarını virüs nedeniyle kesintiye uğrayan ve 1.200 ücretsiz yemek dağıtılmasına yardımcı olan insanlara ücretsiz yardım sağlayan 34 yaşındaki avukat Pranav Bhanot, daveti aldığında şok olduğunu söyledi. “Bir milyon yıl sonra beklemiyordum,” dedi.

Ona göre, cenazedeki konukların karışımı kraliçenin karakterini yansıtıyordu.

Bay Bhanot, “Halkın çok üyeleriyle bağlantı kurma konusunda gerçekten iyi bir yeteneğe sahipti” dedi. “Ben de kendimi halkın çok nazik bir üyesi olarak görüyorum.”

Duygularını “acı tatlı” olarak tanımladı – üzüntü ve heyecan karışımı.

Bay Bhanot, “Benim için ABD başkanıyla aynı odada olmak, kafamı kurcalamadığım bir şey” dedi.
-