Rafa Nadal profesyonel tenisi bıraktı

Adanali

Member
38 yaşındaki oyuncu, en son Temmuz ayında Paris Olimpiyatları'nda yarıştıktan sonra, form sorunları nedeniyle ABD Açık ve Laver Kupası'nı kaçırdıktan sonra, 19-24 Kasım'da Malaga'da düzenlenecek Davis Kupası 8. Finali için sürpriz bir seçim oldu.

“Elbette zor bir karar ve bu da benim için biraz zaman aldı, ancak bu hayatta her şeyin bir başlangıcı ve sonu var ve bence uzun ve çok uzun bir kariyere son vermenin en uygun zamanı. hayal edebileceğimden daha başarılı” diye ekledi eski dünya bir numarası.

Fransa Açık'ta kazandığı birçok şampiyonluğun yanı sıra iki Avustralya Açık, iki Wimbledon ve dört ABD Açık'ın yanı sıra Olimpiyat altını ve dört Davis Kupası kazanan Nadal, kariyerini takımda İspanya renkleriyle noktaladığını söyledi. olay iyi hissettirdi.

Son turnuva

Nadal, Paris Oyunları'nda birlikte oynadıktan sonra dört kez Major şampiyonu olan Carlos Alcaraz ile tekrar buluşacak.

“Son turnuvamın Davis Kupası finali olması ve ülkemi temsil etmem beni çok heyecanlandırıyor. Profesyonel bir tenisçi olarak ilk büyük mutluluklarımdan birinin 2004'te Sevilla'da oynanan final olması nedeniyle bu turnuvanın çemberi kapattığını düşünüyorum.”

Davis Kupası eleme aşaması 19-24 Kasım tarihleri arasında oynanacak.

Nadal, 23 yıllık kariyeri boyunca sakatlıklara yabancı değildi ve 2023'ün başlarında Avustralya Açık'ta küçük bir kalça problemi yaşadı, ardından o yıl Fransa Açık'ı kaçırdı ve kariyerini yeniden canlandırmak için ameliyat oldu.

Ancak ufak sorunlar ve fiziksel kondisyonu nedeniyle son iki sezonda sadece 23 maçta forma giyebildi.

Nadal, bu sezon en sevdiği av sahası olan Roland Garros'a geri döndü ancak ilk turda Alman Alexander Zverev'e yenildi ve gelecek yıl son bir şans daha umuduyla kutlama uğurlamasını kibarca reddetti.

Kilin kralı

“Toprağın kralı” son Roland Garros unvanını 2022'de kazandı ve Paris'ten 112 galibiyet ve 4 mağlubiyetle şaşırtıcı bir rekorla ayrıldı.

Nadal, büyük rakibi Roger Federer'den iki yıl sonra raketini bırakacak ve 24 kez grand slam kazanan Sırp Novak Djokovic'i “Üç Büyükler”in hâlâ aktif olan tek üyesi olarak bırakacak.

Federer, sosyal medyada Nadal'a övgüler yağdırdı ve arkadaşının emekliliğini açıklayacağı günün asla gelmemesini umduğunu söyledi.

İsviçreli oyuncu, “Ne kariyer, Rafa… Unutulmaz anılar ve sevdiğimiz oyundaki inanılmaz başarılarınız için teşekkür ederiz. Bu benim için büyük bir onurdu” dedi.

Nadal, muhteşem kariyeri için ailesine ve ekibine teşekkür ederken, kortlarda geçirdiği sürenin büyük bölümünde onun koçluğunu yapan amcası Toni için de bazı özel sözlerle teşekkür etti.

“Spor kariyerimde zorlandığım pek çok durumun onun sayesinde üstesinden gelebildiğimi düşünüyorum” dedi.

Nadal, takipçilerine şunları söyledi: “Bana yaşattıklarınız için size teşekkür etmemin imkanı yok. Bana her an ihtiyacım olan enerjiyi verdiniz. Gerçekten yaşadığım her şey bir hayalin gerçekleşmesiydi.”

“Her şeyimi vermiş olmanın, her konuda çaba sarf etmiş olmanın huzuruyla ayrılıyorum” diye ekledi.

Nadal'ın gelecek yıl Fransa Açık'ta duygusal bir anma töreni olması beklenen bir kutlamayı alması bekleniyor ve benzer bir kutlamanın evindeki Davis Kupası'nda da gerçekleşmesi bekleniyor.