Mükemmel diktatörlükten Dimes ve Diretes'e Amlo ile

Adanali

Member
Yazar, Aralık 2010'da Nobel Edebiyat Ödülü'nü aldığında, “Beş yaşında, kardeşi Justinian sınıfında, La Salle Koleji'nde, La Salle Koleji'nde okumayı öğrendim. Hayatta başıma gelen en önemli şey.” Dedi.

Vargas Llosa'nın hayatı, esas olarak Latin Amerika gerçekliğindeki siyasi ve sosyal konumları nedeniyle ve entelektüel düzeyde yüksek düzeyde tartışmalara neden olan tartışmalara sahipti.

İşte Vargas llosa'nın en tartışmalı anları.

Mario Vargas Llosa'dan Tartışmalı Anlar ve İfadeler

Meksika “mükemmel diktatörlük” dir

“Meksika'nın Latin Amerika diktatörlükleri geleneğinden temize çıkabileceğini düşünmüyorum. Bence Meksika örneği, ağırlaştırıcı bir ağırlaştırıcı olanın daha ziyade bir nüans olarak uyduğumu hatırlıyorum. Meksika davası hakkında birçok kez düşünmeyi bu formla düşündüğünü düşünüyorum: Meksika, mükemmel bir diktatörlük gibi değil. Diktatörlük ama bir diktatörlüğün tüm özelliklerine sahiptir. “

Bu cümle ile Peru yazar, Meksika'da birkaç on yıl boyunca iktidardaki Kurumsal Devrimci Partinin (PRI) kalıcılığı hakkındaki düşüncesini söyledi.

1990'da yapılan yorum, şoka neden olduğunu söyledi, çünkü bir televizyon programında (o zaman piyasada baskın) ve “kesin olmayan” için Vargas llosa tezini reddeden Meksikalı Nobel Octavio Paz tarafından sorgulandığı için.

Amlo ile Dimes ve Diretes

2019'da El Diario ile Röportaj Reform Vargas Llosa, PRI'nin “mükemmel diktatörlüğünün” bir kez düşmesine rağmen, López Obrador hükümetine geri dönebileceğini söyledi. Yazar, “Bu o kadar mükemmel değildi, çünkü nihayet diktatörlük kayboldu, ama korkunç olan, dirilteceği, değil mi? Çünkü López Obrador'un Pri'nin, gençliğinin bir parçası olan PRI'nin dirilişi gibi olduğu izlenimi var.” Dedi.

Buna karşılık, o zamanki başkan, siyasi olarak dahil olduğunu düşünmesine rağmen, Nobel'e yazar olarak saygı duyduğunu söyledi.

“Mario Vargas Llosa iyi bir yazar, ona saygı duyuyorum; politik olarak bence zaten monarşist, ama bu başka bir konu, o harika bir yazar, olağanüstü,” dedi López Obrador

Eylül 2021'de Vargas Llosa, o zamanki Başkan Andrés Manuel López Obrador tarafından yapılan gazeteciliğe yönelik saldırıları eleştirdi.

“Her sabah basında okuduğu makaleler hakkında yorum yapan ve genellikle gazetecileri sansürleyen veya saldıran bir cumhurbaşkanının figürünü sevmiyorum, bunun bir cumhurbaşkanının işlevi olduğunu düşünmüyorum,” dedi.

Pandora Kağıtları

Perulu yazar, hem eserlerinden hem de Madrid ve Londra'daki çeşitli mülklerin satışı için varlıklarını yöneteceği mali bir cennete kaynak transferlerine bağlandı.

Pandora gazetelerine göre, Perulu bir şirket olan Melek Investments'ın son başkanıydı Açık deniz 2015 yılında İngiliz Virgin Adaları'nda kayıtlı. Dokümantasyona göre şirket, sayısız eserinin telif hakkından ve çeşitli mülklerin satılmasından parayı yönetmek için kullanıldı.

Şirket yaratıldığında, Vargas Llosa İspanya'da veya uyruğu olduğu iki ülke olan Peru'da yaşamadı. Ancak 2017'de İspanya'da mali mukim yapıldığında, yatırım portföyü zaten Melek Investments'ın adına değil – ve bu nedenle vergi yetkililerinden önce ilan edildi.

Hazineye borçlar

2018 yılında, İspanyol Vergi İdaresi Devlet Ajansı, yazarın kabul etmediği bir borç olan Mario Vargas Llosa'ya 1,8 milyon dolar talep etti.

Avukatlarının tavsiyesi tarafından yapılan bir manevra ve yazarı özel bir ipotek istemeye ve Madrid'in merkezinde bulunan evin eylemlerini Hacienda'nın iddia ettiği miktar için bir garanti olarak sunmaya zorladı.

Vargas Llosa'nın Patricia Llosa'dan ayrıldıktan sonra kaldığı söz konusu ev, Nobel adına değil, çoğunluk hissedarı olduğu Hollanda toplumu.