Meksika'da Müzisyenler Günü ne zaman ve bunun Saint Cecilia ile ne ilgisi var?

Adanali

Member
Müzisyenler Günü ne zaman?

UNESCO bunu belirledi 22 Kasım Uluslararası Müzik GünüPapa Gregory XIII'ün 1584'te Müzisyenlerin Hamisi olarak adlandırdığı Aziz Cecilia'nın onuruna.

Ayrıca 1 Ekim'de birçok ülkede kutlanan Uluslararası Müzisyenler Günü de var. Her iki tarih de bu sanatı onurlandırmaya hizmet ediyor.

Müzik Günü neden 22 Kasım'da kutlanıyor?

22 Kasım'da müzisyenlerin koruyucu azizi olan Aziz Cecilia'nın ölümü anılıyor. Bir Hıristiyan şehidi olarak kabul edilen sanatçı, 15. yüzyılın farklı sanatçıları tarafından arp veya başka müzik enstrümanları çalarken tasvir edilmiş, bu yüzden müzikle ilişkilendirilmiştir.

Aziz Cecilia kimdi?

Romalı Cecilia, Hıristiyan tarihi boyunca en tanınmış ve saygı duyulan azizlerden biridir. Efsaneye göre onun Roma'daki soylu bir aileden geldiği, kefaret ettiği ve bekaretini Tanrı'ya adadığı söyleniyor. Ancak babası tarafından Valeriano adında genç bir adamla evlenmeye zorlandı. Yeni evlenen Aziz Cecilia ona şunları söyledi:

“Sana bir sır vermem gerekiyor. Rab'bin bir meleğinin beni koruduğunu bilmelisin. Eğer bana karınmışım gibi dokunursan, melek kızacak ve sonuçlarına katlanacaksın; Öte yandan, eğer bana saygı duyarsan, melek de beni sevdiği gibi seni de sevecektir.”

Kocası ona meleği göstermesini ve ne isterse yapacağını söyledi. Bunun üzerine Cecilia, eğer Tanrı'ya inanır ve vaftiz edilirse meleği göreceğini söyledi. Valerian, kendisine inanç konusunda talimat veren ve onu vaftiz eden Piskopos Urbano'yu aramaya gitti.

Geleneğe göre, koca sevgilisini görmek için geri döndüğünde, Cecilia'nın yanında duran bir meleği ve her ikisinin de başlarına gül ve zambaklardan oluşan bir çelenk yerleştirilmiş göksel bir melek gördüğünü belirtir. Daha sonra Papa Urban onu evinde ziyaret etti ve 400 kişiyi vaftiz etti.

Düğün gününde müzisyenler çalarken onun da yüreğinde Tanrı'ya şarkı söylediği söyleniyor.

O Papa Gregory XIII Patronunun adını verdi çünkü “enstrümanların melodik akorlarına karşı karşı konulamaz bir çekicilik göstermişti. Duyarlı ruhu ve bu sanata olan tutkusu böylece adını müziğin simgesi haline getirdi.”