Meclis, Ukrayna İçin Acil Yardım İçin 13.6 Milyar Doları Onaylamaya Hazır

urfali

Global Mod
Global Mod
WASHINGTON — Çarşamba günü Meclis’ten geçme yolunda olan 1,5 trilyon dolarlık harcama faturası, büyük ölçüde, askeri ve insani yardıma 13,6 milyar dolar yönlendirecek olan Ukrayna’ya yönelik bir acil yardım paketine iki partinin desteğiyle körüklendi. Rusya’nın saldırısı altındaki savaştan zarar gören ülkeye yardım.

Ayrıntıları Çarşamba gecesi yapılması beklenen oylamadan sadece saatler önce açıklanan acil durum fonları, askeri ve insani yardım arasında eşit bir şekilde bölündü ve para Avrupa’ya konuşlandırılan Amerikan birliklerinin masraflarını karşılamak için ayrıldı. Hem ülkede yaşayan Ukraynalılara hem de kaçanlara acil yardım sağlamak.

Paketin fiyat etiketi, Beyaz Saray’ın ilk talebi olan 6,4 milyar dolardan, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik acımasız saldırısına Kongre’deki öfkeli tepkiyi ve bunun nasıl, Kiev için anlamlı bir yardımın arkasında birleşmek için mücadele ettiğini yansıtarak balona çıktı. , Cumhuriyetçiler ve Demokratlar, kendilerine sunulan birkaç önemli araçtan birine başvurdular: para ve silah göndermek.

“Ukrayna’nın cesur, özgürlüğü seven halkı ve bölgedeki müttefiklerimiz, Vladimir Putin ve Rusların yasadışı ve ahlaksız işgaliyle savaşmak için acilen ihtiyaç duyulan yatırımları alacaklar”, New York Demokrat Senatör Chuck Schumer ve çoğunluk lideri ve Kaliforniya Demokratı Konuşmacı Nancy Pelosi, harcamaları detaylandıran ortak bir bildiride söyledi.

Tasarı, Amerikan birliklerinin Doğu kanadındaki müttefiklere konuşlandırılması ve Ukrayna kuvvetlerine istihbarat desteği sağlanmasının masraflarını karşılamak için Pentagon’a 6,5 milyar dolar gönderecek. ABD’nin Kiev’deki hükümete gönderdiği silahların doldurulmasıyla ilgili olarak. Biden yönetimi başlangıçta 4.8 milyar dolarlık askeri yardım istedi.

Her iki partideki milletvekilleri Ukrayna ordusunu silahlandırmaya yardım etmeye istekliydi ve bu iştah ancak Ukrayna cumhurbaşkanı Volodymyr Zelensky’nin geçen hafta Kongre üyeleriyle bir araya gelmesi ve ek jetler ve silahlar için yalvarmasından sonra arttı.

Başkan Biden bu ayın başlarında Javelin tanksavar füzeleri ve Stinger uçaksavar füzelerinin yanı sıra küçük silah ve mühimmat içeren 350 milyon dolarlık bir silah paketine izin verdi; bu, ABD askeri depolarından tek yetkili en büyük silah transferini temsil eden bir sevkiyattı başka bir ülkeye. Yalnızca ABD, Avrupa’ya 15.000’den fazla asker gönderirken, gerekirse NATO’nun yanıt gücüne 12.000 asker daha gönderiyor.

Tasarı, Ukraynalılara ve bölgedeki diğer etkilenen insanlara acil gıda yardımı ve sağlık hizmeti sağlamak için Birleşik Devletler Uluslararası Kalkınma Ajansı’na 2,65 milyar dolar ayıracak. Ayrıca, Adalet Bakanlığı ve Hazine Bakanlığı’nın, Rusya ekonomisini sıkıştırmaya çalışmak için ABD tarafından dayatılan yeni yaptırımları ve ihracat kontrol önlemlerini ihlal edenleri kovuşturması için yaklaşık 120 milyon dolar içeriyor.

Bay Zelensky ile telefonda yaklaşık 45 dakika konuştuktan saatler sonra, Bayan Pelosi Kongre’nin gelecekte daha fazla yardım sağlaması gerekeceğini belirtti.

“Onun istediği şey Ukrayna’nın yeniden inşasında yardımdı” dedi Pelosi, “ve hepimiz yeniden inşaya yardım edeceğiz. , çünkü Putin denen canavar sadece sivil alanları yok ediyor.” Bayan Pelosi daha sonra ekledi: “Hepimizin daha fazlasını yapması gerekecek.”

Meclis Çarşamba günü Rusya’dan petrol ve gaz ithalatını yasaklamak ve Moskova’nın Dünya Ticaret Örgütü üyeliğini gözden geçirmek için oylamaya da karar verdi.

Rusya-Ukrayna Savaşı: Bilinmesi Gereken Önemli Şeyler

Kart 1 / 4

Çernobil nükleer tesisi. Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı, acil bir alarma gerek olmamasına rağmen, feshedilmiş elektrik santralinin elektrik bağlantısının kesildiğini söyledi. Bir güç kaybı, tesisin radyoaktif malzemeyi soğutan suyu dolaşımda tutma yeteneğini etkileyebilir ve güvenlik sorunlarına yol açabilir.

Tahliye çalışmaları. Rus ve Ukrayna kuvvetleri, altı şehirden tahliyeye izin vermek için geçici bir anlaşma üzerinde çalıştıklarını söyledi. Mariupol’da ateşkes görüşmeleri, topçu ateşi ve bombalamalar arasında dağıldı.

Diplomatik cephede. Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Polonya ve Romanya’ya üç günlük bir geziye başladı, çünkü ABD ve NATO müttefikleri, Rusya’ya karşı daha geniş bir savaşa çekilmeden Ukrayna’nın kendisini savunmasına yardım etmenin bir yolunu acilen bulmaya çalışıyor.

Rublenin inişi. Rusya’nın Batı tarafından uygulanan yaptırımlar sonucunda değer kaybetmekte olan para birimini desteklemek için, Rusya Merkez Bankası Rusya’daki döviz hesapları için yeni kurallar açıkladı ve görünüşe göre insanların rubleyi dönüştürme kabiliyetini engellemeyi amaçlıyordu. diğer para birimlerine dönüştürülür.

Beyaz Saray, Rus doğalgazını ve petrolünü yasaklama fikrine başlangıçta sekteye uğramıştı. Amerikalı tüketiciler, ancak Kongre’deki Cumhuriyetçiler ve Demokratların baskısı altında Bay Biden Pazartesi günü bunu yaptığını duyurdu.

Beyaz Saray’ın talebi üzerine, Demokratlar nihayetinde Rusya’nın Dünya Ticaret Örgütü’ndeki tercih edilen ticaret statüsünü iptal etmek için bir önlemi çıkardılar.

Maryland Demokratı ve çoğunluk lideri Temsilci Steny H. Hoyer, “Başkan haklı olarak müttefiklerimizle bu eylem ve onların görüşlerinin ne olduğu hakkında konuşmak istiyor” dedi. “Müttefiklerimiz üzerinde daha büyük bir etkisi olacak.”

Bu hareket, uzun süredir Rusya’nın tercih edilen ticaret statüsünü elinden almaya çağıran Cumhuriyetçileri çileden çıkardı. Ancak birçoğu, Moskova’ya önemli bir mesaj göndereceğini savunarak tasarıyı yine de destekledi.

Yöntemler ve Araçlar Komitesi’nin en üst düzey Cumhuriyetçisi Teksas Temsilcisi Kevin Brady, “Sanırım yalnızca Rus petrolünün yasaklanması desteğimize değer” dedi. Ancak Kongre’yi Rusya’nın özel ticaret statüsünü iptal etmek ve Amerika’nın enerjiden bağımsız olma yeteneğini serbest bırakmak için daha fazlasını yapmaya çağıracağım.”

Luke Broadwater raporlamaya katkıda bulundu.
-