Londra’dan kraliçenin tabutunun gelişini bekleyen kalabalık Windsor’da toplanır.

urfali

Global Mod
Global Mod
WINDSOR, İngiltere — Bazıları İngiliz bayraklı binlerce insan Pazartesi günü, Kraliçe II. Elizabeth’in tabutunun son yolculuğuna çıkacağı Windsor Kalesi’ne yaklaşırken toplandı.

Uzun Yürüyüş olarak bilinen yaklaşımda birkaç saat önlerinde bekleyenler yiyecek ve içecek getirmişti. Ayrıca Londra’da gerçekleşen cenaze törenini, başkentin yaklaşık 25 mil batısındaki Windsor’a varmak için bekleyenler için sağlanan büyük ekranlardan izlediler.

İngiltere’nin Glossop kasabasından Karl Dixon, Cuma günü Windsor’a gittiğini ve o zamandan beri bir karavanda uyuduğunu söyledi.

Bunun katıldığı ilk kraliyet etkinliği olduğunu söyledi. “Buranın son dinlenme yeri olduğunu hissettim. Burası aynı zamanda onun eviydi ve merhum kocası ve atalarının çoğu burada gömülü” dedi.

Kraliçe hakkında, “70 yıllık hizmetini tamamladı – onun için üç veya dört gün, saygı göstergesi olarak yapabileceğim en az şey,” dedi.

Yakınlardaki Maidenhead’den Ben Pearson, kraliçenin tüm hayatı boyunca bir süreklilik sembolü olduğunu söyledi. Finans sektöründe çalışan ve Pazartesi sabahı saat 9 civarında Windsor’daki öğleden sonra etkinliklerinden çok önce gelen Bay Pearson, “Gelip saygılarımızı iletmek ve eve dönüş yolculuğunu izlemek doğru görünüyor” dedi.

Yine Windsor yakınlarındaki Hedgerley’den bir çiftlik sahibi olan ve sabah 6’dan önce gelen Ailsa Wood, kraliçe hakkında şunları söyledi: “Harika bir kadındı. Ömrünü vatana adadı” dedi.

Yurtdışından gelenler arasında, eski bir New York Şehri polis memuru ve müzisyen olan Al Gonzales de vardı.

New York’ta yaşayan Bay Gonzales, “Kişisel düzeyde etkilendim, ancak İngiliz halkı arasında böyle bir taşkınlık olmasından çok etkilendim” dedi. “Burada olmak, İngiliz halkının gösterdiği gerçek sıcaklığı ve saygıyı görmek özellikle dikkat çekicidir: Olayı benzersiz İngiliz tarzlarıyla ele alıyorlar.”
-