Kongre’nin genişleyen harcama faturası Ukrayna için yaklaşık 50 milyar dolar daha içeriyor.

urfali

Global Mod
Global Mod
Milletvekilleri Salı günü, bir Rus işgaline karşı mücadelesinde Ukrayna’ya 50 milyar dolara yakın acil yardım sağlayacak bir anlaşmayı duyurdular ve Ocak ayında yeni bir Kongre başlamadan önce başka bir yardım dilimi taahhüt etmek için yarışıyorlar.

Ukrayna’yı destekleme çabası, Capitol Hill’deki yaygın desteği korudu ve son yardım paketi, Amerika’nın Rusya’ya karşı savaştaki yatırımını bu yıl 100 milyar doların üzerine çıkaracak. Bazı yetkililer, Ocak ayında Meclis’in kontrolünü ele geçirdiklerinde büyük harcama kesintilerini zorlamaya hevesli olan Cumhuriyetçilerin, yurtdışındaki savaş çabalarına milyarlarca dolar akıtmaya devam etme konusunda çok daha isteksiz olacağına dair bazı endişelerini dile getirdiler.

Bu, Amerikan hükümetini Eylül 2023’e kadar açık tutacak ve hafta sonundan önce yasalaşması beklenen yaklaşık 1,7 trilyon dolarlık bir harcama paketinin parçası. Paket, Beyaz Saray’ın bu yılın başlarında yaptığı 37,7 milyar dolarlık talebi gölgede bırakıyor ve çoğunluk lideri New York Senatörü Chuck Schumer, “Ukrayna’daki dostlarımızın yanında yer alma sözümüzü yerine getirme” fırsatını değerlendiriyor.

House Democrats tarafından yayınlanan bir özete göre, Ukrayna ordusuna eğitim, teçhizat, malzeme ve diğer kaynakları desteklemek için 9 milyar dolar sağlayacak. Ayrıca ülkeye 13 milyar dolardan fazla ekonomik yardım ve halihazırda Ukrayna’ya gönderilen Amerikan silahlarını yenilemek için 11 milyar dolardan fazla sağlayacak.

Paket ayrıca, ülkeden gelen mültecilerin acil barınma, iş eğitimi ve İngilizce dil sınıflarını güvence altına almalarına yardımcı olmak için 2 milyar dolardan fazla bir kenara ayrılacak.

Senato Cumhuriyetçileri, acil yardım paketine ilişkin kendi ayrı muhasebelerinde, paranın nasıl harcandığını incelemeleri ve paranın ne için kullanıldığına dair düzenli raporlar talep etmeleri için genel müfettişler için milyarlarca dolar ayrılacağını anlamlı bir şekilde belirttiler.
-