Rus kuvvetleri Ukrayna’da önemli kazanımlar elde etti, Mariupol limanına ilerledi, bir yeraltı silah deposunu yok etti ve neredeyse bir ay içinde Ukrayna ordusuna yapılan en ölümcül roket saldırılarından birinin ardından bir kışlayı harabeye çevirdi. eski savaş.
Kan dökülmesinin ortasında, Başkan Volodymyr Zelensky Rusya ile anlamlı barış müzakereleri için çağrılarını tekrarladı. “Herkesin beni duymasını istiyorum, özellikle Moskova’da. Buluşma zamanı. Konuşma zamanı,” dedi Bay Zelensky, gece konuşmasında.
Çatışmalar şiddetlenirken, Ukrayna kötüleşen bir insani krizle karşı karşıya kaldı ve her iki tarafta da askeri kayıplar arttı. Üst düzey bir Ukraynalı askeri yetkili Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Cuma günü güneydeki Mykolaiv kentinde kışlaya yapılan saldırının 40’tan fazla denizciyi öldürdüğünü söyledi.
Şehir morgunda, üniformalı düzinelerce denizcinin cesetleri bir depolama alanına yan yana yatırıldı. Bir morg çalışanı, saldırı alanından getirilen ölü sayısını belirtmedi.
İşte Ukrayna’daki son gelişmeler:
-
Kan dökülmesinin ortasında, Başkan Volodymyr Zelensky Rusya ile anlamlı barış müzakereleri için çağrılarını tekrarladı. “Herkesin beni duymasını istiyorum, özellikle Moskova’da. Buluşma zamanı. Konuşma zamanı,” dedi Bay Zelensky, gece konuşmasında.
Çatışmalar şiddetlenirken, Ukrayna kötüleşen bir insani krizle karşı karşıya kaldı ve her iki tarafta da askeri kayıplar arttı. Üst düzey bir Ukraynalı askeri yetkili Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Cuma günü güneydeki Mykolaiv kentinde kışlaya yapılan saldırının 40’tan fazla denizciyi öldürdüğünü söyledi.
Şehir morgunda, üniformalı düzinelerce denizcinin cesetleri bir depolama alanına yan yana yatırıldı. Bir morg çalışanı, saldırı alanından getirilen ölü sayısını belirtmedi.
İşte Ukrayna’daki son gelişmeler:
Rusya, uzun menzilli füzeleri yıkıcı etki için kullanıyor, hatta kilit hedefler üzerindeki kara ilerlemesi duraklamaya devam ettiği için.
Rusya, batı Ukrayna’daki bir mühimmat deposuna düzenlenen saldırıda hipersonik hıza sahip bir füze ateşlediğini iddia etti. Bu füzeler ABD, Rusya ve Çin arasındaki silahlanma yarışının merkezinde yer alıyor.
Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden bu yana 64’ü çocuk olmak üzere en az 847 sivil öldürüldü.
-