İngiltere’de Protesto Çin Konsolosluğunda Dövüldükten Sonra Çığlıklar Büyüyor

urfali

Global Mod
Global Mod
LONDRA – Kuzey İngiltere’deki Manchester’daki Çin Konsolosluğu önündeki miting, öncekiler gibi, Hong Kong’daki baskıya karşı göstericilerin pankartlar asması ve slogan atmaya hazırlanmasıyla başladı.

Ancak Pazar günü bir grup adamın konsolosluktan çıkıp Çin lideri Xi Jinping’in posterini kaldırması ve ardından bir protestocuyu kapılardan sürüklemesiyle olay şiddetlendi. Polis memurları ve diğer protestocular onları ayırmak için koşarken, onlar onu tekmeleyip dövdüler. Olay yerindeki gazeteciler yakın dövüşü dünyanın her yerinde görülen görüntüde yakaladı.

Çarşamba günü Londra’da protestocu Bob Chan, gözlerinde, boynunda, başında ve sırtında morluklar bıraktığını söylediği saldırıyı gazetecilere anlattı. O, konsolosluktaki adamların, Bay Xi’nin sadece bir taç ve iç çamaşırı giydiği bir pankart da dahil olmak üzere, pankartları yırtmasını engellemeye çalıştığını söyledi.

“Bu sebepsiz saldırı karşısında şok oldum ve incindim” dedi. “İngiltere’de böyle bir şeyin başıma geleceğini hiç düşünmemiştim”

Bir röportajda “Bana olanlar adaletsiz” diye ekledi. “Kimse geçmemeli.”

Saldırının görüntüleri bu hafta yayıldıkça, İngiltere’nin hızla büyüyen Hong Kong topluluğundaki İngiliz milletvekilleri ve aktivistler arasında, Çin hükümetinin yurtdışındaki siyasi muhalefeti ve ifade özgürlüğünü bozmak için korkunç bir girişim olarak adlandırdıkları şeye karşı artan bir çığlık ve alarm var.

Çin hakkında daha fazlası

• Komünist Parti Kongresi :Başkan Xi Jinping, otoriter yönetimini genişleterek üçüncü bir dönemi güvence altına alması beklenen Çin’in seçkin seçkine toplantısı sırasında katı saltanatını savundu.
  • ‘Sıfır Covid’in Maliyetleri :Çin’in koronavirüs test cihazlarının giderek büyümesiyle, onu destekleyecek kaynaklar daha fazla finansal baskı altına girdi.
  • Li Wenliang’ın Ölümü:Bir Times görüntü incelemesi, Covid-19 için erken alarm verdikten sonra sansürle karşı karşıya kalan Çinli doktorun ölümüyle ilgili yeni ayrıntıları ortaya koyuyor.
  • Bir Küresel Balık Tutma Operasyonu: Çin, dünyanın en büyük derin su balıkçı filosunu kurdu. Ancak, kendi kıyı sularında ciddi ölçüde tükenmiş stoklara sahip olduğundan, artık evinden uzakta balık avlıyor.
Bu istismar, Hong Kong’da veya Çin’in başka bir yerinde değil, birçok eski Hong Kong sakininin demokratik özgürlükler karşılığında hayatlarını köklerinden kopararak evlerini yaptıkları bir ülkede gerçekleşti.

Greater Manchester Polisi, tırmanmadan önce barışçıl bir protesto olarak başladığını ve 30’lu yaşlarında bir adamın konsolosluğa sürüklenip saldırıya uğradığını söyledikleri olayı araştırdıklarını söyledi.

İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly, Çin maslahatgüzarını “şok edici” sahne için bir açıklama talep etmek üzere çağırdığını söyledi.

Bir Manchester polis memuru, Pazar günü dövüldükten sonra Bay Chan’ı konsolosluk kapısından çekmeye çalıştı. Kredi… Matthew Leung/The Chaser News, Agence France-Presse aracılığıyla — Getty Images

Ancak Çarşamba günü milletvekilleri, hükümetin tepkisinin yetersiz olduğunu söyledi ve resmi bir soruşturma ve olaya karışan konsolos personelinin sınır dışı edilmesi çağrısında bulundu. Parlamento Dış İlişkiler Komitesi başkanı Alicia Kearns, başkonsolos Zheng Xiyuan’ı itiş kakışa katılmakla suçladı, ancak hükümet şu ana kadar bu iddiayı doğrulamadı.

Bay Chan, “Olan güçler tarafından susturulabileceğimden korkuyorum” dedi. “Ailemin güvenliğinden endişe ediyorum” Geçen yıl Hong Kong’dan İngiltere’ye taşındı ve Hong Kong göçmenlerine daimi ikamet için bir yol sunan bir program aracılığıyla özel bir vize aldı. Hükümet istatistiklerine göre, Ocak 2021’deki tanıtımından bu yana 140.500’den fazla kişi vize için başvurdu.

Bay Chan, konsolosluk kapılarından sürüklenirken aklının tamamen boşaldığını söyledi. Ciddi şekilde yaralanacağımdan veya ölebileceğimden endişelendim” dedi.

Manchester’daki Çin Konsolosluğu, yorum talebine hemen yanıt vermedi. Reuters’e göre, Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Wang Wenbin Çarşamba günü Pekin’de bakanlığın İngiltere’ye “kanunsuz unsurlar tarafından kötü niyetli taciz” olarak nitelendirdiği şey hakkında resmi bir şikayette bulunduğunu söyledi.

Londra Üniversitesi SOAS Çin Enstitüsü müdürü Steve Tsang, İngiliz hükümetinin ne olduğunu bağımsız olarak teyit edene kadar resmi bir yanıtı ertelemesinin makul olduğunu söyledi. Hükümetin sağlam bir duruş sergilemeden önce büyük olasılıkla seçeneklerini değerlendirdiğini de sözlerine ekledi.

Ancak Pekin’deki Komünist Parti Kongresi devam ederken, bu olayın Pekin’in diplomatları ve Çin düzenindeki diğerlerini muhalefete karşı daha sert bir duruş sergilemeye teşvik ettiğinin bir işareti olduğunu söyledi.

“Aslında bu oldukça endişe verici” dedi.

Tiffany May, Hong Kong’dan gelen haberlere katkıda bulundu.
-