Gazze'de ateşkes, bugün özgürleştirilen kadınlar

kunteper

Global Mod
Global Mod
Romi Gönen, Emili Damari ve Doron Steinbrecher. Bunlar, Hamas'ın öngördüğü gibi, bu sabah yürürlüğe giren ateşkes konusunda varılan anlaşmanın ardından bu öğleden sonra saat 4'te (İtalya saatiyle 3) serbest bırakılması gereken üç kadın.

Emili Damari ve Doron Steinbrecher

28 yaşındaki Emili Damari çifte İngiliz vatandaşlığına sahipken, 31 yaşındaki Doron Steinbrecher ise Rumen. Her ikisi de 7 Ekim 2023'te Kfar Aza'dan kaçırıldı. Veteriner hemşire olan Steinbrecher, evli kız kardeşinin ve ebeveynlerinin kibutzdaki evlerinin bitişiğinde yaşıyordu. 7 Ekim sabahı arkadaşlarına gönderdiği sesli mesajda “Buradalar. Beni götürüyorlar” dedi. Hamas militanları geldiğinde Damari evindeydi, onu elinden vurup köpeğini öldürdü. Chooka. O da şarapnel parçasıyla bacağından yaralandı. Annesinin ifadesine göre arabasına yüklenerek Gazze'ye götürüldü.

Romi Gönen

Romi Gönen, annesi Meirav ile telefonda konuşurken arkadaşlarıyla birlikte arabada kaçmaya çalışırken yakalandı. Annesine o gün söylediği son sözler “Bana vurdular anne, kan kaybediyorum. Arabadaki herkes kan kaybediyor” oldu. Kısa bir süre sonra İsrail güçleri arabayı boş buldu. Ve Romi'nin telefonu Gazze'ye kadar takip edildi. Geçtiğimiz Kasım ayında serbest bırakılan bir rehine, ailesine Romi'nin hayatta olduğunu ancak sağlık durumunun iyi olmadığını söyledi.