G7 dışişleri bakanları, Ukrayna’ya Rusya’ya karşı yardım etme planları yapmak için Almanya’da bir araya geldi.

urfali

Global Mod
Global Mod
MÜNSTER, Almanya — ABD dışişleri bakanı Antony J. Blinken ve 7 ulustan oluşan gruptan diğer üst düzey diplomatlar Perşembe günü, Ukrayna’yı işgalci Rus ordusuna karşı desteklemek için müttefik çabalarına odaklanarak küresel krizleri ele almak üzere bir araya geldiler. .

Almanya’nın Münster kentinde iki gün sürecek toplantılarda dışişleri bakanlarının, önümüzdeki kış Avrupa’da yaşanabilecek olası gaz kıtlığı ve Avrupa’nın erken dönemde yürürlüğe koymayı planladığı Rus petrolüne kısmi ambargo da dahil olmak üzere, savaştan kaynaklanan gıda ve enerji konularını tartışmaları bekleniyor. Aralık ayı küresel pazarda petrol fiyatlarını daha da yükseltebilir.

Savaş, Ukrayna’nın güney ve doğusundaki toprak kayıplarıyla Rusya için iyi gitmiyor. Moskova, Ukrayna’nın elektrik santrallerini, hatlarını, trafo merkezlerini ve şebekenin diğer kısımlarını yok etmek için uzun menzilli silahlara yöneldi ve görünüşe göre Ukraynalıların elektriğini ve suyunu kesmeyi ve savaşma isteklerini aşındırmayı amaçlıyor.

Rusya ayrıca, Ukrayna’nın komşusu Moldova’ya yapılan teslimatlarda yeni duyurulan kesinti de dahil olmak üzere, gaz ihracatını Ukrayna’nın destekçilerine karşı artırdı. Rus gazı ülkenin geri kalanına.

7 diplomattan oluşan Grup ayrıca çeşitli başka konuları da tartışmayı planladı. Birincisi, İran’ın Rusya’ya yardım etmedeki rolü. İran ordusu, Rus kuvvetlerine Ukrayna’ya karşı kullanmak üzere insansız hava araçları sağladı. Bir diğer odak noktası, İran’daki güvenlik güçlerinin oradaki barışçıl protestolara şiddetli tepkisi olacak. Çin’in Avrupa ve Hint-Pasifik bölgesindeki varlığı, Orta Asya’daki istikrar ve Afrika’daki sorunlar hakkında da planlanmış toplantılar yapıldı.

Amerika Birleşik Devletleri ve onun Avrupalı ve Asyalı müttefikleri Rusya’ya kapsamlı yaptırımlar uyguladı. Ancak dünya piyasaları üzerindeki potansiyel etki nedeniyle Rusya ekonomisinin ana can damarını, petrol ve gaz ihracatını tamamen kesmek konusunda isteksiz davrandılar. Amerikalı ve Avrupalı yetkililer, Rus enerjisine yönelik geniş çaplı yaptırımların fiyatlarda dünya çapında bir artışa yol açacağından korkuyor.

Bunu önlemek için yetkililer karmaşık bir manevra yapmaya çalışıyorlar: en az 7 ulustan oluşan Grup arasında bir petrol fiyatı tavanı koymak. Bu, ülkelerin Rus petrolünü satın almaya devam edecekleri, ancak esasen bir alıcı karteli olarak faaliyet gösteren, belirlemeyi kabul ettikleri daha düşük bir fiyatla olacağı anlamına gelir.

OPEC Plus’ın (13 OPEC üyesi artı diğer 10 petrol üreticisi ülke) geçen ay Viyana’da yaptığı bir toplantıda Rus yetkililer, tavan fiyatına uyan herhangi bir ülkeden petrolü alıkoymakla tehdit etmişti. ABD’li yetkililer, milyonlarca varil Rus petrolünün piyasadan çekilip fiyatları şişirebileceğinden endişe ediyor. Suudi Arabistan’ın petrol üretimini artırarak Rusya karşıtı koalisyona yardım etmeyi seçebileceğini söylüyorlar, ancak Suudiler ters yöne gittiler ve Ekim toplantısında dik bir üretim kesintisi açıklayan diğer OPEC Plus ülkelerinde Rusya’ya katıldılar.

Suudi yetkililer, alıcılara çok fazla güç vereceğini söyleyerek bir fiyat sınırına karşı çıkıyorlar. Ancak Riyad’daki bazı yetkililer, küresel petrol arzının düşmesi durumunda Suudi şirketlerinin üretimi artırabileceğini belirtmişlerdir.

Bu sonbaharın başlarında, 7 ulustan oluşan Grup’un maliye bakanları, ülkelerinin bir fiyat tavanı mekanizması üzerinde birlikte çalışmaya hazır olduklarının sinyallerini verdiler. Ve daha yakın zamanda, Avrupalı yetkililer taahhütlerini vurguladılar ve Münster’de ve bu ayın sonlarında Endonezya’nın Bali kentinde düzenlenen 20 kişilik bir liderler zirvesinde tartışmaların önünü açtılar.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Avrupa ve Avrasya’dan Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Howard Solomon Salı günü gazetecilere verdiği demeçte, “Sadece Avrupalılar değil, diğer G7 ortaklarımız da bu tartışmayı sürdürmek için sabırsızlanacaklar” dedi. . 7 ulustan oluşan grup, İngiltere, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya ve Amerika Birleşik Devletleri ile Avrupa Birliği’dir.

Bay Solomon, 7 kişilik yetkilinin ayrıca “insani yardım, mültecilere destek ve Ukrayna’ya yeniden yapılanma açısından yardım” dahil olmak üzere Ukrayna’ya ekonomik yardımı tartışacağını da sözlerine ekledi.
-