Dünyayı Yeniden Bir Araya Getirme Planı? Ağaçlar.

urfali

Global Mod
Global Mod
O bir botanikçi, tıbbi bir biyokimyacı ve bir iklim vizyoneri.

Ayrıca, eski İrlanda ekolojik bilgisi ve ormanlara olan saygısı hakkında bilgi edinerek yetiştirildi. Times muhabiri Cara Buckley onun hakkında bir makale yazmadan önce, Diana Beresford-Kroeger, Bayan Buckley’e “Yazıyı yazmadan önce yapmanız gereken bir ağaca yaslanmak” dedi. Ve Bayan Buckley yaptı.

Bayan Beresford-Kroeger, hayatının çoğunu gezegeni korumaya ve bitkilerin ve ağaçların insan sağlığını ve ruhlarını desteklediği sayısız yolu ortaya çıkarmaya adadı. Doğal dünyayla olan bağlantısı, onun engin bilimsel anlayışına ve ormanlarla olan derin ruhsal bağlantısına dayanmaktadır. Şampiyonlarından biri, geçen yıl ölen biyoçeşitlilik öncüsü EO Wilson’ı içeriyordu.

Ayrıca Richard Powers’ın Pulitzer ödüllü “The Overstory” kitabında kurgulanmış olmasıyla da tanınır. Bayan Beresford-Kroeger, Ekim ayında bir Times iklim etkinliğinde, yaşadığı yer olan Ontario’dan sanal olarak katılarak, Bayan Buckley ile sohbet etti. Ağaçlarla olan manevi bağımız hakkında, neden her ne pahasına olursa olsun eski ormanları korumamız ve daha fazla dikmemiz gerektiği hakkında ve İrlanda’da yetim olarak öğrendiği, hayatını şekillendirdiğini ve çevre çalışmalarını teşvik ettiğini söylediği kehanet hakkında gusto ile konuştu. Konuşmanın tamamını izleyin.

Aşağıdakiler konuşmadan düzenlenmiş alıntılardır.

Cara Buckley: Yaptığınız tüm harika işlerin temeli olan kişisel hikayenizle başlamak istiyorum. Bize nerede büyüdüğünüzü ve bitki dünyasıyla ilk karşılaşmanızın ne olduğunu anlatır mısınız?

Diana Beresford-Kroeger: Ben İngiltere’de doğdum. Ben Anglo-İrlandalıyım. Anne ve baba tarafından aristokrat bir melezim. Sonra İrlanda’da okula gittim ve ailem ben 11 yaşlarındayken bir araba kazasında öldü ve yetim kaldım.

Benim şato aile evim Ross’un şatosu. Annemin ailesi beni Brehon yasalarına tabi tuttu. Bunlar eski, eski Kelt yasalarıdır. Ve şu anda beni dinleyen herkes: Bunlar, atalarınızın çevre hakkında bildiği ve anladığı yasalardır. Böylece üç yıllık bir vesayet altına alındım ve bu yasalarda, bu ilaçlarda ve eski yazılarda eğitim aldım.

İklim Değişikliği ile İlgili En Son Haberleri Anlayın

Kart 1/5

Temiz enerjiye geçiş. Uluslararası Enerji Ajansı’nın yıllık Dünya Enerji Görünümü raporunda, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin yol açtığı enerji krizinin küresel fosil yakıtlardan rüzgar, güneş ve elektrikli araçlar gibi daha temiz teknolojilere geçişi yavaşlatmaktan ziyade hızlandırmasının muhtemel olduğunu söyledi. 2050 yılına kadar küresel enerji eğilimlerini tahmin eden 524 sayfalık rapor.

İklim vaatleri yetersiz kalıyor. Yeni bir BM raporuna göre, ülkeler iklim değişikliğiyle mücadele taahhütlerini yerine getirmiyor ve Dünya’yı daha yoğun yangınlar, kuraklık ve diğer tahribatlarla işaretlenmiş bir geleceğe yönlendiriyor. Geçen yıl iklim eylemlerini hızlandırmayı kabul eden 193 ülkeden sadece 26’sı daha iddialı planlarla devam etti.

Protesto taktikleri tartışmaya yol açar. İklim kriziyle ilgili kayıtsızlığı sona erdirmek için çaresiz olan bazı iklim aktivistleri, müzelerdeki paha biçilmez sanat eserlerine yiyecek atmak gibi yüksek profilli taktiklere başvuruyor. Eylemler viral hale geldi ve uluslararası bir öfke ve tartışma fırtınası başlattı.

Değişen desenler. Yüksek Cascades’deki kar paketinin erimesi, Kuzeybatı Pasifik’te uzun süredir bir geçim kaynağı olmuştur. Ancak iklim değişikliği mevsimleri daha az öngörülebilir ve yağışları daha değişken hale getirdiğinden, oradaki insanlar bölgenin geleceğini ve onu yönetmek için ihtiyaç duyulacak araçları yeniden tasavvur ediyor.

Kuraklıkla karşı karşıya. Hollanda’nın aşırı suya karşı verdiği uzun mücadelenin öyküsü, bataklık arazisinin her yerinde yazılıdır. Şimdi iklim değişikliği onu kuruttuğuna göre, Hollandalılar daha önce güvenlik yollarını yeniden tasarlamayı umuyorlar – ancak bu sefer, suyu dışarı atmak yerine suyu nasıl tutacaklarını bularak.

Brehon dünyasının, İrlanda’nın antik dünyasının son çocuğu olacağım söylendi. Ve bana antik dünyanın mesajını sana getirmem söylendi. Ve şimdi tam zamanı. O zamanlar bana dünyanın çok kötü bir durumda olacağı söylendi. Isınacaktı ve çok fazla sel olacaktı. Ve kadim bilgelikler – ille de bilgi değil – ama Kelt dünyasının kadim bilgelikleri şimdi hepinizle tartışmak için önemliydi. Ve aslında biraz da tüylerimi diken diken ediyor. Çünkü ben buradayım. Ben yaptım ve tüm bu kitapları yazdım ve bu oldu.

BM araştırması, ısınmayı 1,5 santigrat derecenin altında tutmak için, 2050 yılına kadar atmosferden yaklaşık altı milyar ton karbondioksiti çıkarmamız gerektiğini gösteriyor; bu, bugün ABD’nin yıllık emisyonlarıyla aynı. İklim değişikliğiyle ucuza mücadele etmek ve bunu hızlı bir şekilde yapmak için şu anda sahip olduğumuz tek şeyin ağaçların en iyisi olduğunu söylediniz. Ancak sadece çok fazla ekilebilir arazi var ve ağaçların ihtiyaç duyulan kaldırmanın sadece yarısını sağladığı söyleniyor. İhtiyacımız olan ağaçları dikmek için yeterli arazi olmadığını kabul ediyor musunuz?

Hayır, buna katılmıyorum. Amerika Birleşik Devletleri’nde 1930’ların korkunç toz fırtınalarını yaşadınız ve biz aslında buna geri dönüyoruz. Roosevelt adında bir başkanınız vardı ve Roosevelt çok akıllıydı. Büyük bir grup insanı bir gleditsia türü dikmek için dışarı çıkardı. Onlar bir bal çekirgesi. Bal akasyasının inermis türleridir. Ve bu bal çekirgeleri hakkında her türlü araştırma yapıldı. Fırtınaların tarım arazilerini yok etmesini engelledi ve Amerika Birleşik Devletleri’nin her yerine ekildi. Yani birçoğu şimdi gitti. Ve size şunu söyleyeyim: Neredeyse hiçbir şey üzerinde büyüyebilen ağaçlar var. O ağaçlara ihtiyacımız var. Bazı ağaçlar ağaçları besliyor. Bazı ağaçlar, çiftçi topluluğunun faydalanabileceği her türlü kuruyemiş ve her türlü başka şeyi üretir.

Dünyanın her yerinde çok fazla ağaç, çok fazla orman çok fazla yere düştü. Bu ormanları yok ederken onların moleküler makineler olduğunu bilmiyorduk. Ve onlar güneşin fotonlarını üretebilen akıllı makinelerdir.

Yine de karbonu aşağı çekmek için yeterli mi? Karbonu aşağı çekmek için yeterli ağaç dikmek için yeterli toprağımız olmadığı söylendi.

Şu anda atmosferde milyon CO2 başına parça başına 412, bunun gibi bir şey var. Yani, eğer her insanı dikerseniz – bu benim gezegeni kurtarmak için küresel biyo planım – bir ağaç, yerli türler, önümüzdeki altı yıl boyunca, gezegene geri konan 50 milyar ağacın top sahasına sahip olacaksınız. CO2 olayını 410’dan geriye üç yüze çekeceksiniz. Bunu 300’lerde sabitleyebilirsiniz ve sıcaklığı düşürür, sera etkisini azaltır. Bize karbon döngüsünü yeniden düzenlemek için zaman verir. Bizim için yapacağı şey bu. Ve bu çok basit bir şey. Çok ucuz. Dışarı çıkıp bir meşe palamudu alabilirsiniz. Sırtınızın gerçekten çok kötü olduğunu düşünüyorsanız ve muhtemelen kürek kullanamıyorsanız, gidip bir mala alın, bir meşe palamudu alın ve çocuğunuza bir meşe palamudu diktirin. Bu yüzden yapılacak çok basit bir şey.

Seyirci üyesi: Richard Powers, hayatınızdan kurgusal bir kahramanlık karakteri yarattığında deneyimin ne olduğunu merak ettim. Ve sen de harika bir Kelt hikaye anlatıcısı olduğun için, bu harekette hikaye anlatmanın etkisinin ne olduğunu merak ediyorum.

Sahip olduğumuz tek şey hikayeler. Başka hiçbir şeyimiz yok. Sen ve ben ve gezegenin tüm üyeleri, hikayelerimizden başka hiçbir şeyimiz yok. Ve onları ya dinlersiniz ya da dinlemezsiniz.

Ama şimdi, Richard Powers – sana çok komik bir şey söyleyeyim. Bu seninle benim aramda bir sır. Richard, sevgilim, kitabı Powers yazdı ama bana vaktinden çok önce gönderildi. Yayıncıların çoğu, benim olduğumu ima etti. Ama argoda İrlandalı bir kadına Patricia dendiğinin farkında mısın? Ve böylece, benim adım Beresford. Bu yüzden Powers’ın “The Overstory” kitabındaki karaktere Patricia Westerford adı verildi. Beresford. Bakın, kitap boyunca ismimin yansımalarını görüyorsunuz.

Zavallı Richard’ın tek sorunu: Gözlerini kırpıştırıp benimle röportaj yapmalıydı ve birkaç şey daha almalıydı, çünkü ameliyatta çok daha fazla şey yaptım. Tüm dünyada doku nakli için yapay kan yaptım. Kardiyo araştırmaları için kanı hazırladım – yine tüm dünyada. Yani Richard, buradaki bu küçük kadın için biraz daha iyisini yapabilirdin ama tabii ki İrlandalı bir kadın olarak çeneni kapaman gerektiğini biliyorsun.

Cara Buckley: Kapanış sorusu olarak, bitki dünyası hakkında bilmemiz gereken bir anlayışın şiirle başladığını söylediniz. Bununla ne demek istiyorsun? Ve doğayla ilgili açıklanamaz ve açıklamaya ihtiyaç duymayan bir şey olduğunu düşünüyor musunuz?

Eğitim çok önemlidir. Bir sürü çocuğu bir okula öğretmenleriyle birlikte getirdim, orada dört sınıf bir araya geldi. Ve öğretmenlerden pencereden dışarı bakmalarını ve ağaçlara isim vermelerini istedim. Bu bir biyoloji dersiydi. Hiçbir öğretmen pencerenin dışındaki ağaçlardan herhangi birine isim veremezdi. Bunu nasıl yapacaklarını bilmiyorlarsa çocuklara nasıl öğretebilirler?

Yani bu uzun bir yolculuk. Bu uzun bir yolculuk çünkü dünyayı yok ederken kaldığımız yerden devam etmemiz gerekiyor. Onu tekrar bir araya getirmeliyiz. Ve elbette, kehanetler şu ki – İrlanda kehanetleri de aslında – ülkeyi bir araya getireceğiz. Ve bu benim bio plan konseptim. Biyo plan, dünyanızın her küçük parçasını etrafınıza almaktır – balkonda bir saksı olsun, ona bakın, ağaçlara bakın, sokağınıza bakın, sokağın insanlarıyla ilgilenin. Ve hepimiz el ele tutuşacağız ve dünyanın her yerinde ellerimizi birleştirebileceğiz. Aslında bunu şu anda yapıyoruz ve bu aslında gezegeni kurtaracak.

Şimdi size İrlanda’dan bir kutsama vermek istiyorum ve 12 yaşındayken bunu yapmam istendi. Kutsama Galce’de ve sana bir çeviri vereceğim. Ve şimdi size şunu söylüyorum: “İlahi olanla birlikte yürüyesiniz ve ekmek içinde yükselen maya gibi hayatınız olsun. Ve hayatınla birlikte yükselebilir ve tadını çıkarabilir misin? ” Bu kelimeleri üzerinize bir manto gibi giyiyorsunuz. Ve lütfen unutmayın, bu eski Kelt sözleriyle kutsanmışsınız. Teşekkürler.
-