Dünyanın Dört Bir Yanındaki Hükümetler Depremden Sonra Kurtarma Ekipleri Gönderiyor

urfali

Global Mod
Global Mod
Dünyanın dört bir yanındaki hükümetler, Pazartesi günü Türkiye ve Suriye’de meydana gelen yıkıcı depremin ardından uluslararası yardım taleplerine hızlı bir şekilde yanıt vererek kurtarma ekipleri gönderdi ve yardım teklif etti.

• Avrupa Birliği, yardım için acilen Bulgaristan, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Yunanistan, Hollanda, Polonya ve Romanya’dan arama kurtarma ekiplerinin Türkiye’ye gönderildiğini söyledi. Blok yaptığı açıklamada, uydu sistemini Türkiye’nin deprem ve sonrasını haritalama çabalarını desteklemek için yönlendirdiğini de söyledi.

• Hindistan, Türkiye’nin müdahalesine yardımcı olmak için sağlık ekipleri, arama kurtarma ekipleri ve yardım malzemeleri gönderdiğini söyledi. Hindistan başbakanı Narendra Modi, Türkiye ve Suriye’de can kaybından dolayı “ıstırap çektiğini” söyledi.

• ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, yaptığı açıklamada, ABD’nin depremden “derinden endişeli” olduğunu ve Türkiye’ye “ihtiyaç duyulan her türlü yardımı sağlamaya hazır” olduğunu söyledi. Açıklamada, Başkan Biden’ın USAID ve diğer federal hükümet ortaklarını ABD’nin yanıt seçeneklerini değerlendirmeleri için yönlendirdiği de eklendi.

• Rus haber ajansı Tass’ın bildirdiğine göre, Rusya Acil Durumlar Bakanlığı 100 personeli beklemeye aldı ve kurtarıcılarla birlikte iki uçağı Türkiye’ye göndermeye hazırdı. Suriye devlet medyasına göre Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın Suriye’ye yardım sağlamaya hazır olduğunu ülkenin cumhurbaşkanı Beşar Esad’a gönderdiği bir telgrafta da söyledi.

• İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yetkililere “tıbbi ve arama kurtarma yardımı sağlamak için acil hazırlık yapmaları” talimatını verdiğini söyledi. İsrail ordusu Türkiye’ye bir yardım heyeti göndermeye hazırlandığını söyledi.
Raporlamaya Matina Stevis-Gridneff, Mujib Mashal, Yonette Joseph ve Cassandra Vinograd katkıda bulunmuştur.
-