Bu uygulama ev işlerini dağıtmanıza yardımcı olur

Adanali

Member
Stockholm'ün zengin bir banliyösü olan Täby'deki gösterişli evinde, Marko ve Neha Sarceviç, sırasıyla 40 ve 37 yaşında, Aupair kullanıyorlar' üç ve dört yaşlarındaki iki çocuğu için.

Doktor ve iş kadını olarak işiyle meşgul olan Neha, “Bunu deneyebileceğimizi düşündük, belki evdeki sorunlarımızın çoğunu çözebilir” diyor.

Kocası, “İşyerinde sahip olduğumuz yapı ve organizasyonun aynısını evde de yeniden kurmak istedik” diyor. Bu uygulama, 2.000 kullanıcısı ile bir “diyalog” oluşturdu.

Uygulama bu şekilde çalışıyor

Neha, mobil ekranında bekleyen görevleri inceliyorçocukların montlarını asmak, aldıkları poşetleri havuza boşaltmak ya da bulaşıkları yıkamak gibi.

Sistem, her kullanıcının uygulamaya görevleri ve tamamlanması gereken süreyi dahil etmesine olanak tanır.

Daha sonra diğerleri ilerlemeyi takip edebilir ve gerekirse Neha'nın sevdiği bir özellik olan “hatırlatma” gönderebilir. “Ama bunu pek sık kullanmıyorum” diyerek kocasının gülümsemesine neden oluyor.

Accord, bir öğrencinin fikri

Bu fikir bir yıl önce bir öğrencinin aklına geldi. Victor FredriksonBabası ona odasını toplamasını ve çamaşırları yıkamasını söylemekten yorulduğunda.

23 yaşındaki öğrenci, “KTH'de (İsveç Kraliyet Politeknik) programlama okumaya yeni başladığımı biliyordu ve bana şöyle dedi: 'Neden bir uygulama programlamıyorum, böylece sürekli onun hakkında düşünmek zorunda kalmıyorum?'' diyor 23 yaşındaki öğrenci. yaşındayım, bugün uygulamanın başkanı aradı Anlaşma.

Ödüller

Genç işadamına göre, amaç ev işlerini ödüllere dönüştürmek. Uygulama, 5 Eylül'den bu yana aktif olan bu özellik, bir görev tamamlandığında kalp veya başparmak göndererek başkalarına minnettarlığınızı göstermenize olanak tanıyor.

İnsanların ev işleriyle ilgili aile tartışmalarına katılmalarını, görünmez işleri görünür kılmalarını, bu tartışmayı başlatmaya yardımcı olmak için kimin ne yaptığını bilmelerini istiyoruz.
Elias Floreteng, 22 yaşında, Accord uygulamasının yaratıcısı

Ekim 2023'te yayınlanan küresel BM Kadın Araştırması'na göreKadınlar ev işlerine erkeklerden günde 2,8 saat daha fazla zaman ayırıyor.

Fakat, İsveç, Dünya Ekonomik Forumu'nun küresel cinsiyet eşitsizliklerine ilişkin 2024 raporunda 146 ülke arasında beşinci sırada yer alıyor.

Marko ve Neha, uygulamayı kullanmaya başlamak için iki çocuklarının büyümesini bekliyorlar. Şu anda çocuklarla ilgili işlerin çoğunu aupair yapıyor.

Daha önce ona hep şunu sormak zorunda kalıyordum: Yemek yediler mi, banyo yaptılar mı?“diyor Marko. “Artık 'anne beynim' nefes alabiliyor” diye ekliyor Neha, çünkü takip edebiliyor.