Bir Rus Füzesi, Ani Bir Ölüm ve Tarifsiz Keder

urfali

Global Mod
Global Mod
KHERSON, Ukrayna – Yakın zamanda Rus işgalinden kurtulan Herson şehrinin merkezinde patlamalar duyuldu. Ukraynalı bir ilk müdahale ekibiyle hızlı bir kontrol, bunun bir Rus füze saldırısı olduğunu ve geniş Dnipro Nehri kıyılarında stratejik değeri çok az olan veya hiç olmayan küçük bir yerleşimi hedef aldığını doğruladı. Hızla yola çıktık.

Ukrayna savaşından birçok günlük haberde acımasız bir monotonluk var. Bir kasaba veya köy top mermileri veya füzelerle vurulur, genellikle yerel bir yetkilinin yorumu eşliğinde ölü ve yaralıların hesabı yapılır. Ve dünya, aileler ve yaşamlar üzerindeki korkunç etkiden genellikle habersiz olarak omuz silkiyor ve yoluna devam ediyor.

Aşağıdaki fotoğraflar, bu saldırılarda genellikle gözden kaçan gerçeği – ölümün rastgeleliğini, genellikle yaşamı değiştiren şiddet ve korkunç bir anda ziyaret edilen ıstırabı – yakalıyor.

Anatoliy Anatolyoviç’in yanan evinin önünden koşarak geçen bir komşu.

Rusya, o gün Herson şehrinin bir parçası olan yerleşim yerine yarım düzine roket gönderdi. Olaydan hemen sonra, bölge sakinleri kurbanları aramak, yaralılara yardım etmek ve çıkan yangınları söndürmek için bazen hızlı adımlarla ileri geri koşturdu. Sanki herkes hareket halindeydi.

Ukraynalı bir itfaiyeci Bay Anatolyoviç’in evinde çıkan yangına müdahale etti.

Cesedi kayınvalidesi Svitlana Zubova’nın evinin hemen eşiğinde yatan Dmytro Dudnyk adında bir kişinin öldürüldüğü kısa sürede ortaya çıktı. Öğle yemeği hazırlamakta olduğunu ve Bay Dudnyk’in yemekten sonra çay eşliğinde paylaşmaları için ona bir çikolata getirdiğini söyledi ve mahalleye roketler düştü.

Biri bahçesinde patladı, Bay Dudnyk’i bayılttı ve sonunda onu öldürdü. Komşular yakındaki iki evin alevlerini söndürmek için kovalarla su taşırken, yerde kanlar içinde kaldı.

Komşu Pavlo’nun evinde çıkan yangına müdahale etmek için kova ve kovalarla olay yerine gelen vatandaşlar.

38 yaşındaki Bay Dudnyk, bir kargo gemisinde denizci olarak çalıştı, ancak savaş nedeniyle sözleşmesi askıya alındı. Rus birliklerinin bölgeye füzeler ve top mermileri atmaya başlayan Rus birliklerinin geri çekilmesinin ardından, Herson çevresindeki güvenlik kötüleştiği için, karısını ve 8 ve 13 yaşındaki iki kızını, sadece iki hafta önce yakınlardaki Mykolaiv kentinde ebeveynleriyle kalmaları için göndermişti. nehrin diğer tarafındaki alan.

Ancak, kayınvalidesinin bitişiğindeki evinde köpeklere ve tavuklara bakmak için Herson’da kalmakta ısrar etmişti.

Savaş Durumu

• Vatansever Füzeler:ABD, Kiev’in kendisini Rusya’nın hava saldırılarına karşı savunmak için acil yardım talebine yanıt olarak en gelişmiş kara konuşlu hava savunma sistemini Ukrayna’ya göndermeye hazır görünüyor.
  • Sonraki Cephe ? :Ukrayna, füzeler ve sabotajcılar kullanarak, Rus kuvvetlerini güney Ukrayna’dan sürmek için beklenen bir Ukrayna saldırısı öncesinde, stratejik açıdan önemli Melitopol kentine odaklanıyor.
  • Ukrayna için yardım:Dünya liderleri, Ukrayna’ya hayati altyapıyı onarması ve zaten acımasız olan kıştan kurtulması için 1 milyar dolardan fazla acil yardım açıkladı.
  • Kaçınma Soruları: Başkan Vladimir V. Putin, Aralık ayındaki yıllık basın toplantısını yapmayacak. Hareket, Rusya ekonomisinin sendelemesiyle ve Ukrayna’daki bir dizi askeri gerilemenin ardından geldi.
Patlamalar sabah havasını şok edici bir anilikle paramparça etti. Bayan Zubova, “Son sözleri ‘Anne, işte sana bir çikolata’ oldu” dedi. “Dışarı çıktı ve ben patatesleri tavaya koymadan patladı.”

İtfaiye ve ambulansların gelmesiyle sokakta iki ev alev aldı. Sadece ilk adını Pavlo olan bir evin sahibi, alevler çatıda bir delik açarken su kovasını tamir etmeye çalışıyordu. Komşular kovalarca suyla koşarak evine gelirken, diğerleri ailelerin sevdiklerini zarar gören evlerden kurtarmasına yardım etti.

Pavlo’nun evindeki yangını söndürmek için komşular kovalarla su getiriyor.

Sokağın aşağısında, 83 yaşındaki Anatoliy Anatoliyoviç, evini alevler sararken komşusunun çitine yaslandı. Kördü, bir itfaiyeciye söyledi ve karısının nerede olduğunu bilmiyordu. Bombardımandan hemen önce dükkana gittiğini söyledi.

İtfaiyeciler, depoları kuruyana kadar evine su sıktı. Bir mahalle sakinine sokakta su kaynağı olup olmadığını sordular. Bir bağlantı var ama akan su yok, dedi. Ruslar geri çekilirken tesislerinin çoğunu yok ettiğinden, Herson şehri büyük ölçüde elektriksiz ve akan susuz kaldı. Yardıma ikinci bir kamyon geldi, ancak ev çoktan yıkılmıştı.

Pavlo’nun evine su taşıyan başka bir komşu.

Ağır hasar görmüş başka bir evde, sağlık görevlileri yatalak 85 yaşındaki Lyudmila’yı sokağın karşısındaki bir komşunun evine götürerek yürüttü. Lyudmila’ya komşunun kızının odası verilirken, ailesi sigorta amacıyla evlerine verilen zararı fotoğraflamaya başladı.

Bayan Zubova’nın evine döndüğümüzde, Bay Dudnyk’in karısı ve ebeveynleri, yaklaşık 60 mil uzaktaki Mykolaiv’den geldiler ve hala eşiğin ötesinde duran cesedine koşarken çığlıklar atarak ve ağlayarak geldiler. Köpeği ayaklarının üzerinde daire çizerken karısı yanında ağladı.

Iryna Dudnyk, oğlu Dmytro’nun cesedini gördükten sonra dehşet içinde ağlıyor.

“Neden? Neden? Niye? Neden sen?” annesi Iryna gökyüzüne doğru bağırdı.

Ambulans personeli, aileye morg servisini aramaları gerektiğini söyleyerek onu götürmeyi reddetmişti.

Babası Viktor, “Ondan gitmesini istiyordum,” dedi, “bu sabah bile. ‘Evden çıkmak istemiyorum köpekler, tavuklar’ dedi. Ama şimdi tüm bunlara kimin ihtiyacı var?

Bay Dudnyk’in cesedini çıkaran morg çalışanları.

Polis ölümü kaydetmek için geldi. Bayan Zubova, polisin ceset toplayıcılar için verdiği numaraları aradı, ancak ilk numara işe yaramadı ve ikinci numarayı cevaplayan kişi, Herson’a seyahat edemeyeceklerini söyledi. Sonra cep telefonunun kredisi bitti. Sonunda, Bay Dudnyk’in cesedini çıkarmak için bir ekip geldi.

Avluda volta atan Bayan Zubova, patikadan bomba kalıntılarını tekmeledi. “Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum,” dedi, “yaşamaya nasıl devam edeceğim.”

Kargaşa dindiğinde, bölgede Ukrayna birliklerine dair hiçbir işaret olmadığından, nehir kenarındaki küçük topluluk Rus roketlerinin hak etmeyen, hatta anlamsız bir hedefi gibi görünüyordu. Ama belki de, Rusya’nın ayrım gözetmeyen şiddetinin bu vahşi savaşında mesele tam olarak buydu.

83 yaşındaki Anatoliy Anatoliyoviç, Ukraynalı itfaiyeciler evindeki alevleri söndürürken duvara yaslandı.
-