Bir ‘Dönem Onur Görevlisi’ İyi Bir Fikir Gibi Göründü. Bir Adam Adlandırılana Kadar.

urfali

Global Mod
Global Mod
LONDRA – İskoçya, tamponları ve pedleri kanunen ücretsiz hale getirerek ve okullara bunları her binada kullanma talimatı vererek öncü bir dönem yasasını kabul ederek dünya çapında övgü topladı. Hatta bir bölge bir “dönem onuru memuru” kurdu.

Sonra rol bir erkeğe verildi.

Eski bir kişisel antrenör olan Jason Grant’in İskoçya’nın Edinburgh’un kuzeyindeki Tayside bölgesinde menstrüasyon onur planının koordinatörü olarak atanması şaşkınlığa ve yaygın eleştirilere yol açtı. Pazartesi günü, rol rafa kaldırıldı.

Girişimden sorumlu ekip olan Period Dignity Çalışma Grubu sözcüsü yaptığı açıklamada, “Son haftalarda bireylere yönelik tehditler ve tacizler göz önüne alındığında, dönem itibarı bölgesel lider subay rolü devam etmeyecek” dedi.

Bay Grant bu yaz başında işe alındı. İş ilan edildiğinde İskoçya’da türünün ilk örneği olarak müjdelendi ve görevleri, İskoçya’nın Dönem Yasası hakkında farkındalık ve anlayışı artırmak için okullar, kolejler ve bölge genelinde bir kampanyaya liderlik etmekti. Ağustos ayında yürürlüğe giren çığır açan yasa, yerel makamların ve okulların dönem ürünlerini ücretsiz olarak kullanıma sunmasını zorunlu hale getirdi.

Ücretsiz tamponlar ve pedler, ülkenin farklı yerlerinde büyük ölçüde mevcuttu, ancak İskoçya, evrensel ücretsiz erişim gerektiren bir yasaya sahip olan ilk ülkedir.

Kanun, özel olarak “dönem onuru memuru” rolünü öngörmemiştir, ancak yerel makamların, yasanın gerektirdiği görevleri yerine getirmek üzere bir bireyi atayabileceklerini belirtmiştir. Yılda yaklaşık 40.000 dolar maaş alan bu rol, İskoç hükümeti tarafından finanse edilen bir projenin parçası olarak Tayside’daki bir grup kolej ve yerel makam tarafından oluşturuldu.

Bay Grant’in görevi, iş ilanına göre, İskoç hükümeti fonunun uygun şekilde tahsis edilmesini sağlamaktı. İstihdam için gerekli şartlar, “özellikle regl olan genç insanlar” da dahil olmak üzere, “geniş bir insan kitlesinin katılımını sağlama ve onları güçlendirme konusunda başarılı bir geçmiş performans” idi.

Bu görevi üstlenmeden önce Bay Grant, bir tütün şirketinde ve işe alım sürecinde yer alan kolejler arasında yer alan Dundee ve Angus College’da öğrenci refahı görevlisi olarak da çalışmıştı. Çalışma Grubu. Grup, Bay Grant’in yorum yapmadığını söyledi.

Ancak daha önceki bir açıklamada grup, hem özel hem de kamu sektöründeki proje yönetimindeki engin deneyimi nedeniyle “Jason’ı istihdam etmek hiç de kolay değildi” ve “bizim çevremizdeki insanlar için bir fark yaratma tutkusuyla birleştiğinde” açıklamıştı. topluluk, dönem!”

Bay Grant yaptığı açıklamada, belirli dönemlerde eğitimi geliştirmek için okullarda ve kolejlerde sahne sanatları atölyeleri planladığını söyledi.

“Erkek olmanın engelleri aşmama, damgalamayı azaltmama ve daha açık tartışmaları teşvik etmeme yardımcı olacağını düşünüyorum” dedi ve “Kadınları doğrudan etkilese de regl herkes için bir sorun.”

Herkes kabul etmedi.

Nicola Murray, “Bir adam regl dönemlerini açıklayacak” ,İskoçya’da aile içi şiddet sonucu bebeklerini kaybeden kadınlar için bir destek grubu yürüten kişi Twitter’da yazdı.

“Halkın önünde kanlı bir elbisenin dehşetini ya da adet gecikmesinin yürek burkan korkusunu hiç yaşadı mı acaba? Hayır, öyle düşünmüyordum, ”diye yazdı bir gazete köşe yazarı ve kadın hakları savunucusu Susan Dalgety Twitter’da.

Eski tenis yıldızı Martina Navratilova çevrimiçi tepkilere katıldı.

“Adet mi görüyor?” yazdı. “Bir şekilde bundan şüpheliyim.”

Dünya Bankası’na göre, adet ürünlerine erişimi olmayan ve adet hijyeni yönetimi için yeterli olanaklara sahip olmayan dünya çapında en az 500 milyon kadın ve kız çocuğuyla regl yoksulluğu dünya çapında bir sorundur; yetersiz adet sağlığı ve hijyeni eşitsizlikleri artırır ve eğitim, sağlık, güvenlik ve insani gelişme.

İskoç parlamentosu üyesi ve yasanın baş savunucusu Monica Lennon, kar amacı gütmeyen kuruluşlara ve dünyadaki diğer hükümetlere İskoçya’nın modeli hakkında konuştuğunu ve İskoçya örneğinin Bay Grant’in etrafındaki tartışmanın gölgesinde kalmamasını umduğunu söyledi. Böyle faydalı bir girişimin öfke ve düşmanlıkla sonuçlanmasından duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi.

“Damgalamayla mücadele etmek ve regl dönemlerindeki utancı ortadan kaldıran bir kültür değişikliği yaratmak istiyorsak, o zaman kapsayıcı bir yaklaşıma sahip olmamız gerektiğini düşünüyorum” dedi ve dönemlerle ilgili meselenin ruh sağlığı ve esenliği içerdiğini, aynı zamanda eğitim ve toplum ve hiç kimse bu konuşmalardan dışlanmamalıdır.

Bayan Lennon, “Bu rollere erkeklerin atanması konusunda rahatım” dedi. “Onlar da sorumluluklarını yerine getirmek zorundalar.
-