Biden, Ukrayna için yaklaşık 3 milyar dolarlık silah ve teçhizat paketi açıkladı.

urfali

Global Mod
Global Mod
WASHINGTON – Başkan Biden Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ABD’nin Ukrayna’ya yaklaşık 3 milyar dolar değerinde silah ve teçhizat teslim edeceğini, ulusun Rus kuvvetleriyle savaşmasına yardım etmeyi amaçlayan en büyük askeri yardım paketini söyledi.

Ukrayna’nın Bağımsızlık Günü’nde ve savaşın altı aylık yıldönümünde yapılan duyuru, Bay Biden’ın Rusya’nın işgaline karşı mücadeleye yardım etme konusundaki kararlılığının sinyalini verdi.

Bay Biden yaptığı açıklamada, en son mali yardımın Ukrayna’ya “hava savunma sistemleri, topçu sistemleri ve mühimmat, karşı insansız hava sistemleri ve uzun vadede kendini savunmaya devam edebilmesini sağlamak için radarlar” satın almasına izin vereceğini söyledi.

Kongrede iki partili destek toplayan Ukrayna ordusunu destekleme çabası, şimdi 10 milyar dolardan fazla silah ve diğer teçhizatı teslim etti. Çarşamba günü açıklanan yardım, Kongre’nin Mayıs ayında onayladığı 40 milyar dolarlık yardım paketinin bir parçası.

Bay Biden, Ukrayna halkının çektiği acıyı kabul etti, ancak ülkenin egemenliğinin korunacağını garanti etti.

Binlerce kişi öldü veya yaralandı, milyonlarca kişi evlerinden oldu ve çok sayıda başkası da Rus vahşeti ve saldırılarına kurban gitti” dedi. Ancak altı aydır aralıksız devam eden saldırılar, Ukraynalıların kendileriyle, ülkelerinde ve 31 yıllık bağımsızlıklarıyla sadece gururlarını güçlendirdi” dedi.
-