Biden, Rusya’nın en iyi bilim adamlarını ABD’ye çekmeye çalışıyor

urfali

Global Mod
Global Mod
WASHINGTON — Başkan Biden, Moskova’nın Ukrayna’yı işgalinin ortasında ülkelerini terk etmeye hevesli Rus bilim adamlarının, halihazırda devam etmekte olan bir beyin göçünü hızlandırmak ve Başkan Vladimir V’i daha fazla mahrum bırakmak için Kongre’den vizeleri hızlandırmasını istiyor. Putin, Rusya’nın en iyi yeteneklerinden bazıları.

Savaş için 33 milyar dolar harcama talep eden daha büyük bir paketin parçası olarak Capitol Hill’e gönderilen bir yönetim önerisi, H1-B vizeleri için başvuran bilim adamlarının sponsor bir işverene sahip olma şartını dört yıl süreyle askıya alacak ve bunlardan birini ortadan kaldıracaktır. Amerika Birleşik Devletleri’ne gelmek isteyenlerin önündeki en büyük engel.

Tedbir yalnızca bilim veya yapay zeka, nükleer mühendislik veya kuantum fiziği gibi mühendislik alanlarında yüksek lisans veya doktora derecesine sahip Rus vatandaşları için geçerli olacaktır. Yönetim yetkilileri, böyle bir hareketin ikili avantajlara sahip olacağını – Amerika’ya fayda sağlarken Rusya’ya mal olacağını – savundu.

Teknoloji endüstrisi için bu tür vizelerin büyük çoğunluğu Hindistan’dan gelen işçilere gidiyor. Her yıl yaklaşık 1.800 Rus, işveren sponsorları varsa, öncelikle seçkin profesörler, araştırmacılar ve ileri derece profesyoneller için ayrılan bir göçmen sınıflandırmasına dayalı olarak pandemiden önce yasal daimi ikamet statüsü elde etti.

En son teklifle bile, tüm başvuru sahiplerinin güvenlik incelemesi süreci de dahil olmak üzere diğer gereksinimleri karşılaması gerekir.
-