Benedict’e Veda Etme Şansı Binlerce Kişiyi Çekiyor

urfali

Global Mod
Global Mod
Binlerce kişi, Cumartesi günü 95 yaşında hayatını kaybeden ve şu anda hastanede yatan fahri papa XVI.

Roma Katoliklerine inananlar ve turistlerden oluşan uzun kuyruk, bulutlu bir gökyüzü altında bazilikanın önündeki meydanda ve ona çıkan cadde boyunca kıvrıla kıvrıla ilerliyordu.

Roma dışındaki evinden bir komşusuyla otostopla 90 dakikalık bir yolculuk yapan 85 yaşındaki yaslı Anna Angelini, “Ona gerçekten son bir veda etmek istedim,” dedi. “Bu papa, onu kalbimde tutuyorum.”

Benedict, 2005’ten 2013’e kadar dünyadaki 1,3 milyar Roma Katoliği’ne liderlik etti. On yıl önce, azalan fiziksel ve zihinsel durumuna atıfta bulunarak yaklaşık 600 yıldır bunu yapan ilk papa olarak emekli olacağını açıkladığında dünyayı hayrete düşürdü.

Ancak 10 yıl daha Vatikan arazisindeki tenha bir manastırda ikamet ederek, söz verdiği gibi “dünyadan saklanarak” yaşadı.

Benedict’i görmek için kuyruk, Aziz Petrus’un önündeki meydanın etrafında kıvrıldı. Kredi… Andrew Medichini/İlişkili Basın

Aziz Petrus’un içinde Benedict, ana sunağın önündeki basit bir kürsüde, geleneksel kırmızı ve beyaz giysiler içinde, ellerini bir tespih altında kavuşturmuş olarak dinleniyordu. Vatikan web sitesi Vatican News’e göre, “normalde emekli bir piskopos için kullanılmayan bir yargı yetkisi simgesi” olduğu için başpiskopos piskoposlarının otoritesini simgeleyen bir palliuma sahip değildi. Haçlı gümüş asa gibi başka papalık nişanı veya kıyafeti yoktu.

Renkli üniformalı iki İsviçreli Muhafız, bazıları haç işareti yaparak kürsünün önünden geçerken hazır bekliyordu. İsviçreli Muhafızlar, papayı ve ikametgahını koruyor.

Hattın hareket etme hızı, duaları ister istemez kısa kılıyordu. Bir grup sadık papanın bedeninin yanında Rab’bin Duasını okudu, bazıları Benedict’in fotoğraflarını çekti, aynı zamanda Barok mimar Gian Lorenzo Bernini’nin eserleriyle bazilikanın ana apsisi ve transeptini de çekti.

Benedict, sunağın önündeki basit bir kürsüde, geleneksel kırmızı ve beyaz giysiler içinde, ellerini bir tespih altında kavuşturmuş olarak dinleniyordu. Kredi… Andreas Solaro/Agence France-Presse — Getty Images

Roma’da 61 yaşındaki bir lise öğretmeni olan Luciano Ippoliti, güvenlik görevlileri yas tutanları hızlı ilerlemeye çağırırken gözlerini vücuttan ayırmadan diz çöküp haç çıkardı.

Bay Ippoliti, “’Teşekkür ederim’ dedim” dedi. “Bunu ona borçluydum.”
-