Amerika’nın En Karanlık Günlerini Çağıran Zelensky, Daha Fazla ABD Yardımı İçin Yalvardı

urfali

Global Mod
Global Mod
WASHINGTON – Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, Rusya’nın ülkesini “insanlık dışı yıkımıyla” mücadele etmek için daha fazla askeri yardım talebinde bulunurken, Çarşamba günü Amerika’nın en karanlık günlerinin anısını hatırlatarak Başkan Biden ve üyelerine doğrudan meydan okudu. Kongre, Ukrayna şehirlerindeki katliamın yürek burkan bir videosunu göstererek yardım edecek.

Kiev’den video bağlantısıyla Kongre huzuruna çıkan Bay Zelensky, Rusya’nın Ukrayna’daki üç haftalık saldırısını Japonya’nın 2. ve “masum insanların havadan saldırıya uğradığı” 11 Eylül’e. Zeytin yeşili bir tişört giymiş ve Ukrayna bayrağının yanında oturmuş, Amerika Birleşik Devletleri ve müttefiklerini, Rus saldırılarını havadan önlemek için ülkesi üzerinde uçuşa yasak bölge empoze ederek ahlaki bir görevi yerine getirmeye çağırdı.

“Sizi daha fazlasını yapmaya çağırıyorum” dedi. Doğrudan Bay Biden ile konuşan şunları ekledi: “Dünyanın lideri olmanızı diliyorum. Dünyanın lideri olmak, barışın lideri olmak demektir.”

Rus saldırılarında yaralanan ve öldürülen kişilerin temyizi ve açık videosu bazı milletvekillerini gözyaşlarına boğdu ve her iki taraftan üyeleri uzun süre ayakta alkışlayarak ayağa kaldırdı savaş zamanı lideri için. Birkaç saat sonra kendi açıklamalarında Bay Biden, Bay Zelensky’yi “acımasız saldırganlık karşısında dikkate değer cesaret ve güç” gösterdiği için övdü ve ABD’nin yakında 800 milyon dolar değerinde uçaksavar ve zırhlı füzeleri teslim edeceğini duyurdu. el bombaları, tüfekler, vücut zırhı ve daha fazlası.

Bay. Zelensky’nin son haftalarda, Çarşamba günkü duygusal konuşmasıyla sınırlanan çağrıları, Bay Biden’ın ve Kongre üyelerinin, mülteciler için yardım, ekonomik yardım ve milyarlarca dolarlık askeri yardımı içeren yaklaşık 14 milyar dolarlık bir yardım paketi de dahil olmak üzere iki taraflı eylemi teşvik etmesine yardımcı oldu. . Bay Biden Salı günü bu yasayı imzaladı.

Ancak Bay Zelensky, Rusya’nın işgalinin sonuçları hakkında kamuoyunda öfke ve keder duygusundan yararlanarak baskıyı istikrarlı bir şekilde artırırken, Bay Biden’ı ve çoğu milletvekilini en acil taleplerini desteklemeye ikna edemedi. yardım için – savaş uçaklarına erişim ve ülkesinin üzerindeki gökyüzünü kapatma çabaları.

Bay Biden ve üst düzey askeri yardımcıları, Ukrayna’nın Polonya’dan eskiyen Rus yapımı MIG avcı uçaklarını almasına yardım etme taleplerini reddetti. Amerikalı yetkililer, Pentagon’un Ukrayna’nın Rusya’ya karşı savaşında pek bir yararı olmayacağını değerlendirdiğini ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir V. Putin tarafından savaşı Avrupa’daki komşu ülkelere yaymak için bir bahane olarak kullanılabileceğini söyledi.

Bay Zelensky’nin konuşması, ABD ve müttefiklerinin, NATO ülkelerinin liderlerinin yıkıcı sonuçları olan feci bir küresel savaşa yol açabileceğine inandıkları Rusya ile doğrudan askeri çatışmadan kaçınma kararlılığını hemen sarsmak için çok az şey yaptı.

Brüksel’de, NATO yetkilileri Ukrayna üzerinde uçuşa yasak bölge fikrini bir kez daha kategorik olarak reddettiler ve bunun Rusya ile bir tür askeri çatışma gerektireceğini söyleyerek Ukrayna üzerinde uçuşa yasak bölge fikrini reddettiler. kaçınmaya çalışıyorlar. Washington’da Bay Biden, daha fazla askeri yardım gönderme sözü vermesine rağmen uçuşa yasak bölgeden bahsetmedi.

“Amerikan halkı Başkan Zelensky’nin Ukrayna için daha fazla yardım, daha fazla silah çağrısına cevap veriyor” dedi Bay Biden. Ayrıca Ukrayna’ya, ülkenin şehirlerini Rus savaşçılarına ve bombardıman uçaklarına karşı savunmaya yardımcı olabilecek uzun mesafeli uçaksavar sistemleri ve mühimmat edinme konusunda yardım sözü verdi.

“Putin, Ukrayna’ya korkunç, dehşet verici bir yıkım ve dehşet veriyor” dedi Bay Biden. “Apartmanları, doğumhaneleri, hastaneleri bombalamak. Yani, bu sadece Tanrı-korkunç.”

Günün ilerleyen saatlerinde bir etkinlikten ayrılırken bir soru soran Bay Biden, Bay Putin için “Bence o bir savaş suçlusu” dedi. Yönetim ilk kez Rusya Devlet Başkanı’nı Ukrayna’nın işgaliyle ilgili olarak savaş suçları işlemekle suçladı.

Bay Zelensky ve Bay Biden, Çarşamba günü Kiev’deki ve kuzeydeki Chernihiv kentindeki bombardıman da dahil olmak üzere Ukrayna’daki daha korkunç gelişmelerin arka planında konuşmalarını yaptılar.

Bay Biden’ın sekiz dakikalık konuşması öncesinde, cumhurbaşkanının ulusal güvenlik danışmanı Jake Sullivan, Çarşamba günü Rus mevkidaşını “Rusya’nın Ukrayna’da kimyasal veya biyolojik silah kullanma yönündeki olası herhangi bir kararına” karşı Beyaz Saray’ı uyardı. bir açıklamada söyledi.

Putin’in başlıca ulusal güvenlik danışmanı olan Nikolai P. Patrushev’e yapılan uyarı, Washington’da, ülkeyi hızlı bir şekilde ele geçirme umutlarını engelleyen Rusların kitle silahlarını kullanmaya başvurabileceğine dair artan endişeleri yansıtıyordu. yıkım.

Kongre’ye hitaben yaptığı konuşmada Zelensky, hem milletvekillerinin duygularına hem de özgür dünyanın lideri olarak ABD’ye olan inançlarına hitap etti. Milletvekillerine destekleri için teşekkür etti, ancak sert bir şekilde, ABD’nin, ittifaklarının dışındaki demokrasiler de dahil olmak üzere, şiddet yanlısı otoriterler tarafından terörize edilen demokrasileri savunmaya yardımcı olmak için ulusun sözde ahlaki görevini yerine getirmediğini söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri’ni Rusya’nın uçağıyla savaşmasına yardım etmeye çağırırken, “Bir ihtiyacım var” diyerek, Rahip Dr. Martin Luther King Jr.’dan bir cümle ödünç aldı – “Bir hayalim var”. gökyüzünü Rus saldırılarından koruyun.

Konuşmasının sonunda İngilizce konuşan Bay Zelensky, “Ölümleri durduramayacaksa hayatta hiçbir anlam göremiyorum” dedi.

Bay Zelensky, Capitol kompleksindeki sinema salonu tarzı dolu bir oditoryuma bir tercüman aracılığıyla konuşmasını yaptı ve milletvekillerinden daha önce Ukrayna görüntülerini izlemelerini istedi ve “ülkemiz için en karanlık zaman” olarak nitelendirdi. Rus işgalinden sonra. Bu tür açık enkaz sahneleri, yabancı bir devlet adamı tarafından verilen bir konuşmada milletvekillerine nadiren gösterildi ve etkisi hemen hissedildi.

Konuşma sırasında koltuklarında kendinden geçmiş halde oturan birçok Kongre üyesinin, karmakarışık bir Ukrayna sahnesini izlerken gözlerinden yaşları sildiği görüldü. Bay Zelensky’nin amansız Rus saldırısı karşısındaki meydan okuması, her iki taraftaki kendisine yardım göndermeye istekli olan milletvekillerine ilham verdi.

Ukrayna’nın Amerika Birleşik Devletleri büyükelçisi Oksana Markarova, Bay Zelensky’nin bir tercüman aracılığıyla dolu bir sinema salonuna teslim edilen konuşmasına katıldı. Capitol Hill’de -tarzı oditoryum. Kredi… Sarahbeth Maney/The New York Times

Pek çok milletvekili, Ukrayna’ya yardım etmesi ve Rusya’yı cezalandırması için Bay Biden’a, genellikle yönetimin arzu ettiğinden daha hızlı bir zaman çizelgesinde baskı yaptı. Bay Zelensky, sözlerinde, aynı anda Bay Biden’in yardımını övdüğü, ancak yetersiz kaldığını söylediği için bu dinamiği oynuyor gibi görünüyordu.

“Birkaç dakika önce Başkan Zelensky bize ABD’nin gerçekten özgür dünyanın lideri olduğunu hatırlattı,” Kentucky Cumhuriyetçi Senatör Mitch McConnell ve azınlık lideri, Senato katından yaptığı konuşmada söyledi. “Öyleyse öyle davranmamızın zamanı geldi.”

Kongre geçen hafta Ukrayna için yaklaşık 14 milyar dolarlık yardım paketini onayladı ve Biden yönetiminin orijinal fiyat etiketini alışılmadık derecede hızlı ve iki taraflı bir gösterimle iki katından fazla artırdı. Ancak Bay Zelensky’nin terörize edilmiş bir ulusla ilgili duygusal açıklamalarıyla karşı karşıya kalan milletvekilleri, Çarşamba günü yaptığı sunumdan, parti çizgileri boyunca dağılan dağınık bir tartışmaya dönüşmesi muhtemel olan bu konuda ona daha fazla yardım göndermekten çekinmeden ortaya çıktı.

Rusya-Ukrayna Savaşı: Bilinmesi Gereken Önemli Şeyler

Kart 1 / 4

Zelensky’nin itirazları. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelensky, Kremlin’e baskı yapma girişiminin bir parçası olarak demokratik ülkelere bir dizi video mesajıyla Kongre’ye hitap etti. Başkan Biden 800 milyon dolarlık yeni askeri yardım açıkladı.

NATO’nun planları. NATO savunma bakanları, askeri komutanlara, ülkenin ittifakın doğu kanadına yönelik tehdidi ışığında caydırıcı bir önlem olarak Rusya yakınlarındaki konuşlanmalarını artırmaları talimatını verdi. Nihai kararlar Haziran ayı sonunda yapılacak bir zirve toplantısında alınacak.

Yerde. Ukrayna silahlı kuvvetleri, Kiev dışında ve Rus işgali altındaki Kherson şehrinde Rus birliklerine karşı karşı saldırı başlattı. Ukrayna’nın en büyük ikinci kenti olan Harkov’a Rusya’nın savaşın başlamasından bu yana düzenlediği hava saldırısında en az 500 sivil hayatını kaybetti.

Yaklaşan bir kriz. Uluslararası Enerji Ajansı, küresel ekonominin petrol arzındaki aksamalardan ve Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden kaynaklanan talepteki keskin düşüşten rahatsız olabileceği konusunda uyardı ve dünyanın “en büyük arz krizine” girebileceğini de sözlerine ekledi. onlarca yıl.”

Kongre üyeleri genel olarak ABD’nin Ukrayna’ya daha fazla silah göndermesi gerektiği konusunda hemfikir olsa da, tam olarak neyin uygun olacağı konusunda derin anlaşmazlıklar devam ediyor sağlamak.

Bay Zelensky’nin uçuşa yasak bölge uygulanması gibi bazı talepleri Biden yönetimi ve NATO müttefikleri tarafından reddedildi. Diğerleri, Ukrayna’ya gelişmiş füzesavar sistemleri ve insansız hava araçları sağlamak da dahil olmak üzere, Kongre’deki Cumhuriyetçiler ve Demokratlar tarafından daha ciddi bir şekilde değerlendiriliyor.

Ve her iki taraftaki bazı milletvekilleri, ülkenin hava kuvvetlerinin uçakları bile uçurup uçuramayacağına ve Rusya’nın bu transferi bir transfer olarak görüp göremeyeceğine dair sorulara rağmen, ABD’ye MIG savaş uçaklarının Ukrayna’ya transferine yardım etmesi için çağrıda bulunmaya devam ediyor. tırmanan hareket.

“Daha fazla Cirit’e ihtiyaçları var, daha fazla cephaneye ihtiyaçları var, daha fazla Stinger’a ihtiyaçları var, daha fazla karadan havaya füzelere ihtiyaçları var, daha fazla uçağa ihtiyaçları var, her şeyden daha fazlasına ihtiyaçları var” dedi Cumhuriyetçi Senatör Ben Sasse Nebraska, Javelin tanksavar füzelerine ve Stinger uçaksavar füzelerine atıfta bulunuyor.

“Zelensky mahkumiyetlerinin cesaretine sahip,” diye ekledi Bay Sasse. “Kongreye ve ABD hükümetine sorduğu soru şu: Cesaretimize sahip olacak mıyız? Biz bir süper gücüz. Ona göre davranmalıyız.”

Kongre’deki pek çok kişi, Polonya’dan MIG savaşçılarının Ukrayna’ya transferinin arkasında Beyaz Saray’ın bulunmasını isterken, Beyaz Saray tekrar geri adım attı.

Beyaz Saray basın sekreteri Jen Psaki Salı günü yaptığı açıklamada, uçakların NATO hava üslerinden kalkacağı için bu üslerin Rusya’nın misilleme hedefi haline gelebileceğini ve potansiyel olarak NATO güçlerini savaşa çekebileceğini söyledi. Çarşamba günü, jetlerin Rusya’ya bir saldırı gerçekleştirme kabiliyetine sahip oldukları için saldırı silahları olarak kabul edilebileceklerini söyleyerek bu argümanı geliştirdi.

Biden yönetimi, Ukrayna’ya transfer edilen uzun menzilli uçaksavar sistemlerinin tamamen savunma amaçlı olduğu konusunda ısrar ediyor. Ancak hem uçaksavar sistemleri hem de MIG savaşçıları Rus uçaklarını düşürebileceğinden, Rusların onları böyle kabul edip etmeyeceği belli değil.

Özel olarak, bazı yönetim yetkilileri, ayrımın dar olduğunu ve Rusların uçaksavar bataryalarını savunma olarak kabul edip etmeyeceğinin net olmadığını kabul ediyor.

Delaware Demokrat Senatörü Chris Coons, Bay Zelensky’nin “Putin’in ancak biz onu durdurduğumuzda duracağına dair inanılmaz derecede zorlayıcı bir dava” sunduğunu söyledi. Ancak, üst düzey yönetim yetkililerinin özel olarak tarttığı bir hesaplamaya ses veren bir kısıtlama notu ekledi.

“Bu gerçekten ne kadar risk almaya istekli olduğumuza dair temel bir soru,” dedi Bay Coons.

Ukrayna’ya hangi silahların gönderileceğine ilişkin kamuoyunda ve genellikle partizan tartışmalar bazı Biden müttefiklerini açıkça rahatsız etti. Connecticut Demokrat Senatör Christopher S. Murphy, kamuoyundaki tartışmanın saçmalık noktasına ulaştığını söyledi.

“Tümenlerimize Ukrayna’nın ne tür bir savunma desteği alması gerektiği konusunda her gün Rusya’ya telgraf çekmemiz ve onlara tam olarak hangi silah sistemlerini transfer ettiğimizi telgraflamanın yararlı olduğunu bilmiyorum, dedi Bay Murphy. “Bu, bir savaşı kovuşturmanın garip bir yolu.”

Milletvekilleri arasındaki bölünmelere rağmen, Bay Biden, Amerika Birleşik Devletleri’nin Ukrayna’ya verdiği destekte birleştiğini netleştirmeye çalıştı.

“Şüphe olmasın, belirsizlik olmasın, soru olmasın” dedi. “Amerika özgürlük güçlerinin yanındadır. Her zaman sahip olduk, her zaman da edeceğiz.”

Jonathan Weisman, Emily Cochrane ve David E. Sanger raporlamaya katkıda bulundu.
-