Alberto Trentini davası, Tajani Venezüella işleri memurunu çağırdı: son haberler

kunteper

Global Mod
Global Mod
“Bu sabah Venezuela'nın maslahatgüzarını çağırttım. İtalyan vatandaşının gözaltına alınmasına ilişkin bilgi eksikliğini şiddetle protesto etmek Alberto Trentini ve 3 diplomatımızın Karakas'tan sınır dışı edilmesine itiraz etmek. İtalya, Venezüella'dan uluslararası yasalara ve halkının demokratik iradesine saygı duymasını istemeye devam edecek.”

Alberto Trentini kimdir ve ne oldu?

Geçen 15 Kasım'da Venezüella yetkilileri tarafından durdurulduğundan beri kendisinden haber alınamayan İtalyan yardım görevlisi Alberto Trentini'nin aile üyeleri dün İtalyan hükümetine başvurdu. Aile, avukat Alessandra Ballerini ile birlikte yayınladığı bir notta, “Alberto'yu eve geri getirmek ve güvenliğini garanti altına almak için Venezuela kurumlarıyla yapıcı bir diyalog başlatarak mümkün olan ve gerekli tüm diplomatik çabaların uygulanmasını” talep ediyor.

Alberto Trentini, Humanity & Inclusion STK'sında çalışan İtalyan bir yardım çalışanıdır. 1982 yılında kurulan STK, yaklaşık altmış ülkede “savunmasız grupların, özellikle de engellilerin yanında” çalışıyor. Ca' Foscari Üniversitesi'nde modern ve çağdaş tarih bölümünden mezun oldu, İnsanlık ve Katılım ile işbirliği yapmadan önce Venedik kökenli Trentini, tüm dünyada uluslararası işbirliği alanında çalıştı.

Ayrıca okuyun