ABD, Ukrayna’ya Bradley Savaş Araçları da dahil olmak üzere 3 milyar dolarlık askeri yardım paketini duyurdu.

urfali

Global Mod
Global Mod
WASHINGTON – Biden yönetimi, yetkililerin özellikle ülkenin doğusundaki Donbas bölgesinde Rus güçleriyle savaşan Ukraynalı birimlere yardımcı olacağını söylediği Bradley Savaş Araçlarını da içerecek olan Ukrayna’ya 3 milyar dolarlık yeni bir askeri yardım paketi duyurdu.

Beyaz Saray basın sekreteri Karine Jean-Pierre, yönetimin NATO’nun doğu kanadındaki ülkelere de 682 milyon dolar göndereceğini söyledi.

Ukraynalılar, Rusya Devlet Başkanı Vladimir V. Putin’in güçleri tarafından ülkelerinin işgaline karşı geri püskürtmeye devam ederken piyade savaş araçlarını talep ettiler. Yetkililer, Bradley’lerin Ukrayna askeri kuvvetlerinin ve teçhizatının daha koordineli konuşlandırılmasını sağlayarak bu çabaya yardımcı olacağını söylediler.

Ulusal Güvenlik Konseyi’nin stratejik iletişim koordinatörü John Kirby, “Burası çok sayıda tarım arazisi, çok sayıda açık alan ve bu pakette yer alan yetenek türlerine çok uygun” dedi. “Bradley Muharebe Araçları, birleşik silahlı manevra harbi dediğimiz şeyi yapabilmek açısından çok önemli.”

Bradley’lerin tedariki, Perşembe günü ABD ve Almanya tarafından yapılan ortak açıklamada tahmin edildi.

Bay Kirby, Pentagon’daki yetkililerin yardım paketinde Ukrayna’ya teslim edilecek ekipman hakkında Cuma günü daha fazla ayrıntı vereceğini söyledi.
-